Hou je van theater en dans? Dan is dit voor jou! Dit schooljaar gaat InDifferent naar zes theater en dans voorstellingen in Arnhem en we nemen een groep van 13 jongeren mee! Hier vind je de voorstellingen:

QUEERPLANET - HNT Jong

Dinsdag 15 november 2022
20.00 – 21.30 uur
Theater

Queer als politieke stroming
Queer als identiteit
Queer in de geschiedenis
Queer als community
Queer als kunstvorm

QUEER PLANET is een voorstelling met een knallende all queer cast. Over een fantastische wereld waar queerness de nieuwe norm is. Ontsnap aan vast omlijnde ideeën over M/V, wees ‘in between’ en in de war!

Een queeste naar identiteit door een diverse groep acteurs en performers. Schaamteloos en vol power met humor, songs, performances en een live DJ. Na Trojan Wars maakt regisseur Noël Fischer deze energieke performance. Gemaakt op basis van acts, songs en improvisaties over vrijheid, gender en fluïditeit. 

Link naar podcast van Het Nationaal Theater over de vraag: ‘wie mag zich vrouw noemen?’

Woensdag 23 november 2022
20.00 – 21.30 uur
Dans

Is het geluk in ons leven volledig toe te schrijven aan ons eigen succesvolle handelen of is het gewoon geluk?

Niet iedereen zal geluk hetzelfde omschrijven. Afhankelijk van waar je geboren bent, je religie of je economische omstandigheden kan geluk iets anders betekenen. Als je werk hebt, zou je gelukkig kunnen worden van vakantie, terwijl je zonder werk misschien niets liever zou willen dan je familie te kunnen onderhouden.

In de dansvoorstelling Fortune gaat Club Guy & Roni samen met het Indiase Navdhara India Dance Theatre en Slagwerk Den Haag op zoek naar wat ons gelukkig maakt.

Link naar de trailer

Vrouwen in Troje – Dood Paard

Woensdag 7 december 2022
20.00 – 21.30 uur
Theater

In Vrouwen in Troje zien we de loop van de gebeurtenissen in de belegerde stad vanuit het oogpunt van vrouwen. Hoe kijken zij aan tegen deze eindeloze en zinloze oorlog? Wat is de rol die zij toebedeeld krijgen en welke rol zouden ze willen hebben? We leven mee met de ambities en visies, angsten en verlangens, frustraties en woedes van Helena, Hecuba, Cassandra en Oenone.

LoveXL- MAAS

Donderdag 2 maart 2023
19.30 – 21.30 uur
Theater & dans / fysiektheater

LoveXL is een voorstelling die gaat over alles wat er bij komt kijken als je hormonen gaan gieren. Hoor je erbij door het ‘te doen’? Doe je alsof je op jongens valt, terwijl je meer naar meisjes kijkt? Hoe ga je om met die opdringerige moeder of buurman? Sex or no sex, en nog veel meer andere vragen over liefde en lust. LoveXL biedt je herkenning en vergezichten.

Hoe ingewikkeld kan het zijn als je alles voor de eerste keer moet uitvinden. Je wilt stoer doen, je onzekerheid niet laten zien, heel ervaren overkomen, terwijl je gewoon niks of bijna niks weet. Ja, wel Google-weet, maar het nooit in het echt heb meegemaakt. Je kunt niets anders dan in het diepe springen, durven en je kwetsbaar opstellen. Maar ja, als niemand dat doet, waarom zou jij dan de eerste zijn? En trouwens, in je fantasie is alles toch veel leuker en lekkerder dan in het echt.

(geïnspireerd op de netflixserie Sex Education)

Woensdag 19 april 2023
19.30 – 21.30
Theater & dans

Bepalen anderen wie jij bent of bepaal jij welke rol je speelt? Met Recht danst en speelt DOX een voorstelling over de ongrijpbare grenzen van je eigen recht en het vormen van je identiteit. Over krijgen wat je toekomt, over pakken wat iedereen al heeft en vinden dat het je recht is. Als je niks doet, dan gebeurt er ook niks.

Max observeert vanuit zijn raam het verjaardagsfeest van zijn populaire overbuurmeisje Lisa, waar het een komen en gaan is van vrolijke en zorgeloze gasten. Maar zijn zij wel zo zorgeloos? Max is lelijk. Dat weet hij zeker. En knappe mensen begrijpen niet hoe het is om lelijk te zijn. Max is ontzettend boos. Op Lisa, op zijn moeder, op alle meisjes die hem niet zien staan, op alle jongens die door die meisjes wel gezien worden. Op iedereen en op de wereld.

Vrijdag 7 juli 2023
19.30 – 21.30 uur
Dans

Qi [ chee ] – noun; 1) a circulating life force/energy. 2) breath 3) air 4) gas

In de dansvoorstelling Qi neemt choreograaf Ruben Chi je mee op een persoonlijke reis tussen de twee werelden van zijn culturele identiteit als Chinees-Nederlandse kunstenaar: tussen Oost en West. Vijf hiphopdansers en een strijkkwartet van Phion creëren een wereld waarin tegenpolen elkaar ontmoeten. Volgens het principe van Qi (uitgesproken als ‘Chi’, de achternaam van Rubens Chinese moeder), wat levensenergie of letterlijk adem/lucht betekent, ontstaat een levendig spel dat stroomt en botst en constant beweegt tussen binnen- en buitenwereld.