InDifferent organiseert gedurende het schooljaar verschillende activiteiten om de community te verbinden en een overkoepelende InDifferent community te bevorderen. 

Hoewel bepaalde activiteiten vaststaan in de agenda, zijn er ook flexibele activiteiten die afhankelijk zijn van de wensen van de jongeren en het culturele aanbod. In overleg met de jongeren wordt bepaald welke activiteiten er plaatsvinden, zodat ze de kans krijgen om deel te nemen aan activiteiten die hen aanspreken en waarin ze geïnteresseerd zijn.

InDifferent neemt de community van jouw school mee naar verschillende theatervoorstellingen. Dit kan gaan om professionele voorstellingen in theaters in de omgeving, maar InDifferent kan ook zelf een theatervoorstelling organiseren op jouw school.

InDifferent organiseert activiteiten rond kunst, zoals het bezoeken van exposities of het maken van eigen kunstwerken. Daarnaast brengt InDifferent jongeren ook naar WIJ026, een groot artistiek evenement. Hierdoor worden jongeren uitgedaagd om hun creativiteit te uiten en een grote expositie te bouwen.

InDifferent organiseert bijeenkomsten waar alle communities van verschillende scholen samenkomen. Dit gebeurt in de vorm van InDifferent Café, waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten in een veilige en gezellige omgeving. Aan het einde van het schooljaar organiseert InDifferent een groot feest voor de community.

De jongeren die zich aansluiten bij onze crew denken en organiseren mee met alles wat de InDifferent community betreft, zoals het InDifferent Café en het eindejaarsfeest. Hiervoor nemen wij hen mee naar verschillende gelegenheden om hun kennis en inzicht te vergroten en belangrijke vaardigheden zoals leiderschap, samenwerking en organisatie te leren.

Op deze pagina vind je alles over ons educatieve aanbod rondom seks.

Jongeren interviewen jongeren, rolmodellen en beroemdheden om geïnspireerd te raken.

InDifferent neemt de community van jouw school mee naar filmvertoningen in Focus Filmtheater. Hou onze socials in de gaten voor meer info!

Hou onze social media in de gaten voor aankomende sportevenementen

Naast de activiteiten organiseert InDifferent gedurende het jaar verschillende evenementen in samenwerking met allerlei culturele instanties. 

Hier kunnen de jongeren zich gratis voor aanmelden.

Woensdag 11 oktober 2023

Als gemeente hebben we een regenboogagenda en het Regenboogakkoord ondertekend, wat betekent dat we ons inzetten voor een inclusieve en veilige samenleving voor alle inwoners, inclusief de LGBTQIA+ gemeenschap. Helaas worden mensen nog steeds gediscrimineerd vanwege hun seksuele gerichtheid, niet alleen elders in de wereld, maar ook hier in Nederland en Arnhem. Daarom is het belangrijk om op deze dag stil te staan bij dit probleem en ons te blijven inzetten voor gelijke rechten en acceptatie voor iedereen.

Vrijdag 26 januari 2024

Iedereen kan de cultuur die Arnhem rijk is meemaken en er is voor elk wat wils: van kinderprogramma tot urban, klassieke muziek, dans, snoeiharde bands, gevoelig spoken word, prachtige films, beeldende kunst, singer-songwriters en nog veel meer! Alles is gratis te bezoeken en je hoeft – op een uitzondering na – nergens te reserveren. Na een pandemie van twee jaar is de Uitnacht weer in volle glorie, fysiek te beleven en biedt een grote variëteit aan voorstellingen en ontmoetingen.

InDifferent Art werkt samen samen met Rozet en Wij zijn samen Arnhem aan een uniek en geweldig project genaamd WIJ026! Voor iedereen die tussen de 12 en 18 is en zich creatief wil ontwikkelen, samen kunst maken, welke kunstvorm dan ook en toewerken naar een grote groepsexpositite! 

In samenwerking met InDifferent organiseren we ‘Laten We Het Beestje Gewoon Bij De Naam Noemen’. Een minifestival voor jonge mensen rond seks (en alles wat ermee te maken heeft). Met een programma dat focust op het bespreekbaar maken van seks, seksualiteit en gender, plezier, taboes en het ontkrachten van hardnekkige mythes. Met workshops, voorstellingen, performances, films, gesprekken, vragenuurtjes, podcasts en meer. Doe mee, vraag, kijk, luister, leer, geniet en doe vooral waar je je fijn bij voelt. Open, in vrijheid en schaamteloos. Laagdrempelig, inclusief en divers voor iedereen die interesse heeft in seks en seksualiteit.

Op 21 maart is het de internationale dag tegen racisme. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de strijd tegen racisme, dit doen we ook in Arnhem. Focus Filmtheater, Vizier, InDifferent, Stichting Sankofa, Rozet en Gemeente Arnhem slaan de handen ineen en organiseren jaarlijks  de week tegen racisme. In deze week kunnen Arnhemmers meepraten en hun kennis verdiepen over racisme tijdens filmavonden, themabijeenkomsten en sociale experimenten. 

Arnhemse Stadsgesprekken voor en door inwoners van Arnhem. Onderwerpen zijn divers en met het doel bruggen te bouwen. Verbinding tussen inwoners, groepen, overtuigingen en ook met de lokale politiek. Zo overhandigen we na elk Stadsgesprek een Stadsadvies. Benieuwd wat we doen?

30 juni en 1 juli 2024

Keti Koti betekent letterlijk “De ketenen zijn verbroken” en is de reactie van voorbijgangers op de onthulling van het beeld van Kwakoe, dat ter herdenking van de afschaffing van de slavernij in 1963 in Paramaribo werd onthuld. Sindsdien staat Keti Koti voor herdenken van het slavernijverleden dat elk jaar in juni plaatsvindt en viering van de afschaffing van de slavernij op 1 juli.

Geïnteresseerd geraakt of heb je vragen? 
Laat van je horen!