AGENDA

In de maand juni doet InDifferent mee aan het FDFA. Vind hier alles wat je moet weten over ons programma!

JUNI 2019

Van 1 juni tot 7 juli 2019 staat het centrum van Arnhem weer volledig in het teken van Fashion + Design tijdens de zesde editie van Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA).

FDFA is hét jaarlijks terugkerende stadsfestival waar mode, design, kunst en cultuur met elkaar versmelten. De afgelopen jaren is FDFA uitgegroeid tot een platform waar creatief Arnhem zich presenteert. De stad komt tot bloei met exposities, prikkelende modeshows, indrukwekkende voorstellingen en evenementen.

Het thema van dit jaar is WE ARE PEOPLE, een onderwerp dat perfect aansluit bij InDifferent. Daarom zijn we dit jaar onderdeel van het FDFA, met een heel uitgebreid en leuk programma! Bekijk ons aanbod en schrijf je in! Alle activiteiten zijn gratis voor deelnemers van InDifferent.

WAT? INDIFFERENT EXPO
WANNEER? 1 JUNI TOT 7 JUNI
WAAR? ROZET

Jongeren zijn volop bezig met het ontdekken en ontwikkelen van hun identiteit. Het is dus interessant om jongeren en hun gedachten over identiteit een centrale plaats in het FDFA te geven. Daarom exposeert InDifferent het werk van leerlingen die op hun eigen wijze uiting geven aan hun identiteit.

Deze expositie is te zien in Rozet van 1 juni tot 7 juli en is gratis toegankelijk.

WAT? INDIFFERENT x FOCUS FILMAVOND
WANNEER? WOENSDAG 5 JUNI 19.00 TOT 21.00 UUR
WAAR? FOCUS FILMHUIS

Bij InDifferent staan kunst en taal centraal als middelen om met elkaar in gesprek te gaan.
In film komen deze twee samen. Met elkaar naar een film te kijken met een onderwerp dat aansluit bij de onderwerpen van InDifferent en vervolgens met elkaar in gesprek gaan is leuk en leerzaam tegelijk. Daarom gaan InDifferent en Focus Filmhuis met enige regelmaat films vertonen voor deelnemers van InDifferent.

De eerste filmvertoning heeft als thema identiteit. Na afloop van de film gaan we met elkaar in gesprek. Houd onze website en instagram in de gaten om te weten welke film we gaan kijken. 

WAT? INDIFFERENT EXPO OPENING
WANNEER? VRIJDAG 7 JUNI 16.00 UUR
WAAR? ROZET

De feestelijke opening van de hierboven vermelde expositie is op vrijdag 7 juni om 16.00 uur in Rozet, iedereen is welkom!

WAT? INDIFFERENT PRESENTEERT INDIFFERENT
WANNEER? DINSDAG 11 JUNI 19.30 TOT 21.00 UUR
WAAR? ROZET AUDITORIUM

InDifferent is klein begonnen op het Dorenweerd College, maar is momenteel aan het uitgroeien op andere scholen. Ook zijn we samenwerkingen aangegaan met culturele instellingen, organisaties, personen en is er een bestuur gevormd. Om ons voor te stellen aan al deze nieuwe mensen presenteert InDifferent zich op dinsdagavond 11 juni in het auditorium in Rozet.

Tijdens de presentatie, die wordt gegeven door Elmar Noteboom en een aantal leerlingen die InDifferent samen hebben opgericht, krijgt het publiek antwoord op vragen zoals:

  • Wat is InDifferent?
  • Wat zijn onze doelen?
  • Hoe komen we aan onze naam?
  • Wat zijn onze toekomstplannen?
  • Wie zit er bij InDifferent en waarom?

Na afloop is er gelegenheid om tijdens een drankje met de leerlingen in gesprek te gaan. Iedereen is van harte welkom: leerlingen, ouders, familie, docenten, schoolleiding, culturele instellingen in Arnhem, geïnteresseerde scholen, enz. 

WAT? INDIFFERENT SAFE SPACE
WANNEER? DINSDAG 25 JUNI 16.00 TOT 17.30 UUR
WAAR? ROZET LOKAAL 3.14

Een InDifferent Safe Space is een bijeenkomst van zes tot acht jongeren die met elkaar in gesprek gaan over een bepaald thema. Het thema van deze bijeenkomst is identiteit. Jongeren maken kennis met elkaar, de gespreksregels en wisselen ervaringen, gedachten en dromen uit.

Een InDifferent Safe Space duurt ongeveer anderhalf uur en verloopt altijd volgens deze stappen:

1. Kennismaken met elkaar, het thema en de dialoog principes
2. Ervaringen delen en onderzoeken
3. Dromen
4. Bedenken wat je kunt doen om de droom dichterbij te brengen

Door een InDifferent Safe Space word je even losgeweekt van je dagelijkse leven. Daardoor kun je op een frisse manier nadenken en van elkaar leren. Door te praten over ervaringen en dromen maak je verbinding met anderen, waardoor je nieuwe inzichten krijgt en nieuwe perspectieven ontstaan. Je kunt je mening uiten zonder jezelf te hoeven verdedigen. Je krijgt het gevoel dat er echt naar je geluisterd wordt, dat anderen je zien en begrijpen.

De InDifferent Safe Space wordt begeleid door Chantal Kling. Zij is een ervaren dialoog begeleider, coach en trainer. Zij zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Haar passie is om mensen zichzelf te kunnen laten zijn, waardoor ze hun eigen kracht, talenten en mogelijkheden ervaren.

WAT? INDIFFERENT x JULIUS THISSEN
WANNEER? WOENSDAG 26 JUNI 16.00 TOT 17.30 UUR
WAAR? ROZET LOKAAL 3.14

In je puberteit ontwikkel je je identiteit en je seksuele identiteit. Veel jonge mensen die ontdekken dat zij vraagtekens hebben bij hun gender- of seksuele identiteit gaan door een spannende fase, omdat ze bang zijn niet geaccepteerd te worden. Zo komen ze alleen te staan met hun gedachten en hun zoektocht, terwijl het juist belangrijk is dat ze kunnen praten over hun gevoelens en steun in hun omgeving vinden.

Er is nog veel te leren omtrent thema’s als gender en seksualiteit. Op school wordt niet of nauwelijks aandacht besteed aan de persoonlijke en seksuele ontwikkeling van leerlingen. InDifferent wil deze onderwerpen bespreekbaar maken zodat er openheid ontstaat, taboes worden opgeheven en onwetendheid plaats maakt voor kennis.

Julius Thissen leidt deze bijeenkomst. Hij is artistiek onderzoeker en beeldend kunstenaar. Door middel van performance, fotografie, film en sculptuur zet hij vraagtekens bij (gender-)identiteit en hoe onze hedendaagse cultuur hiernaar kijkt. Ook is hij actief als inclusie adviseur en curator. Zijn doel is om van de creatieve industrie een toegankelijke, diverse en inclusieve sector te maken om de emancipatie van de trans- en queer gemeenschap bevorderen.

 

Heb je een vraag? Een idee?
Of een opmerking?
Stuur ons een berichtje en we reageren zo snel mogelijk!