Showmeister

donderdag, 24 oktober 2024
20:15
Theater Oostpool

Een komedie over sterven

Wanneer de super succesvolle voetballer Mario (Jim Bakkum) van de dokter te horen krijgt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, stort zijn wereld in. Opeens voelen zijn drie landstitels en miljoenen op de bank niets meer waard en bij de club zijn ze al bezig met zijn vervanger. Dus besluit Mario de oppervlakkige voetbalwereld achter zich te laten en zijn laatste dagen op aarde te besteden aan een ultiem cadeau waar zijn miljoenen fans écht iets aan hebben: een theatershow over zijn eigen leven.

Met de wereldberoemde Mario in je zaal heb je gegarandeerd een hit. Dat weet ook Fabio (Thomas Höppener), de artistiek leider van het koninklijk theater waar Mario zijn show wil opvoeren. Ook al lopen de bezoekersaantallen al jaren terug en staan er nu meer acteurs op de vloer dan dat er publiek in zijn zaal zit; Fabio gaat nog liever failliet dan dat hij zijn artistieke ziel verkoopt en ruimte geeft aan dit soort plat entertainment. Helaas voor Fabio is de afdeling marketing het daar niet mee eens en starten de repetities volgende week.

Showmeister terug in de theaters

Pers en publiek waren unaniem lovend na de première in januari 2024 en de tournee was strak uitverkocht. Op veler verzoek toert Showmeister in het najaar van 2024 opnieuw door het land zodat iedereen die eerder geen ticket kon bemachtigen nu alsnog de kans heeft om deze komedie over sterven te zien.

Mis het niet en kom lachen, genieten en nadenken bij Showmeister!

Ga je mee?

Wil je deel uitmaken van deze activiteit? Schrijf je nu in! 

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.