ART PROJECT

Art lovers opgelet: dit is de kans van je leven!

Meewerken aan Sonsbeek 20-24
InDifferent is gevraagd om mee te werken aan het prestigieuze Sonsbeek 20-24 Event in Arnhem. Dit is een soort van expositie van 3 maanden lang waar allerlei bekende en minder bekende kunstenaars uit binnen- en buitenland aan mee werken. Dit evenement heeft in de kunstwereld behoorlijk wat aanzien en staat hoog op het verlanglijstje van menig kunstenaar om aan deel te mogen nemen. En guess what? Jij kan zo maar degene worden die ook mee mag doen!

20 jongeren, 20 kunstwerken
We mogen in totaal 20 jongeren – gratis en voor niets – een hele mooie kans geven om zich als beginnend kunstenaar te laten zien. Deze jongeren komen van vier verschillende scholen in Arnhem die een InDifferent community hebben of aan het opstarten zijn. Dat zijn het Dorenweerd College, het Beekdal College, het Montessori College en het Stedelijk Gymnasium.
Deze 20 jongeren gaan 5 maanden lang (1 middag in de maand) onder leiding van ontwerper/kunstenares Connie Vissers aan de slag met het thema van Sonsbeek 20-24. Je gaat in 5 workshops een eigen kunstwerk maken voor de expositie en deze werken zullen in begin april 2021 twee weken lang te zien op een locatie zijn in Arnhem. Inclusief feestelijke opening met genodigden, bubbels en rode loper! Hoe tof is dat?

Street Art
De inspiratiebronnen voor het programma van de workshops komen uit de Street Art werken van Banksy, Keith Haring, Florentijn Hofman en meer. We hebben gekozen voor Street Art omdat wij vinden dat kunst niet in een museum hoeft te hangen; kunst is overal om je heen en het heeft altijd wat te zeggen.

Wie zoeken we? 
Wij zoeken leerlingen van bovenstaande scholen die hier helemaal warm van worden en die staan te trappelen om mee te doen! En die bovendien ook nog eens het gedachtengoed van InDifferent omarmen.

Dus ben jij geïnteresseerd in beeldende kunst/street art en ben je gemotiveerd om naast school je verder hierin te ontwikkelen? Dan zijn wij benieuwd naar jouw mening en visie, en hoe kun je deze vertalen naar een beeld, een kunstwerk, een painting of een ander kunstwerk.

Let op: De plaatsen zijn beperkt (5 per school). Meld je dus snel aan en laat ons weten waarom juist jij degene bent die absoluut mee moet doen aan dit project. We zijn benieuwd…