indifferent illustraties-01

Heeft jouw school behoefte aan expertise en ondersteuning op het gebied van inclusiviteit? Ben jij op zoek naar manieren om jouw school om te vormen tot een inclusieve en diverse gemeenschap waar alle leerlingen zich thuis voelen en volledig kunnen ontwikkelen? 

Bij InDifferent staat de vorming van een community centraal. De community is een veilige en vertrouwde groep waar leerlingen samenwerken aan activiteiten rond actuele maatschappelijke thema’s die bij de belevingswereld van de leerlingen aansluiten.

Spelenderwijs wordt gebouwd aan een netwerk waarbinnen een sfeer van respect en acceptatie heerst en waar cognitieve, sociale en persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Zo voorziet de community in een aantal belangrijke basisbehoeften van leerlingen, namelijk om vrienden te hebben en om te kunnen zijn wie je bent en wil zijn.

De community trekt jongeren aan die zelfstandig niet zo makkelijk een vriendengroep opbouwen, maar ook leerlingen die de actuele maatschappelijke thema’s belangrijk vinden om zich voor in te zetten. Samen vormen ze een sterk verbond dat zowel op de leerlingen binnen de groep als de hele school een positief effect heeft.

Wij gaan uit van het idee dat iedereen dezelfde basisbehoefte heeft, namelijk dat je jezelf mag en kan zijn zonder het gevaar te worden gediscrimineerd. 

Daarom richten we onze aandacht niet enkel op een specifieke doelgroep of maatschappelijk thema, maar op het hele spectrum van diversiteit samen. Een inclusieve en intersectionele aanpak dus, zodat iedereen wordt aangesproken om deel te zijn van de community.

Een community bouw je niet in een paar weken. Het moet worden onderhouden door regelmatig samen te komen en te werken aan gezamenlijke activiteiten en een gezamenlijk doel. 

De ontwikkeling en het onderhoud van een community kosten tijd, energie, aandacht en toewijding. Daarnaast ontwikkelt een community zich op elke school op een unieke, onvoorspelbare manier. Scholen hebben hiervoor niet altijd de nodige tijd, kennis en vaardigheden. InDifferent biedt hierbij de nodige ondersteuning door het aanbieden van ons programma Community Coaching.  

InDifferent begrijpt de uitdagingen die scholen hierbij kunnen ervaren en biedt de perfecte oplossing met jarenlange expertise in inclusiviteit en burgerschapsvorming. We zetten deze expertise in om jouw school te transformeren tot een inclusieve InDifferent-school!

Onze integrale aanpak omvat een docenten coaching, maar ook diverse binnenschoolse, naschoolse en buitenschoolse programma’s die zorgen voor een inclusieve omgeving waarin leerlingen zich gehoord voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. 
Door samen te werken met InDifferent, wordt jouw school een veilige en inclusieve omgeving waarin leerlingen zich veilig voelen en hun volledige potentieel kunnen benutten.Wij trainen twee docenten gedurende een heel schooljaar, zodat zij de kennis en ervaring opdoen om onder onze begeleiding een eigen community op te bouwen en te onderhouden. Doe mee en ervaar zelf de kracht van onze professionele ondersteuning!

In vier bijeenkomsten begeleidt InDifferent docenten van verschillende scholen stapsgewijs in de ontwikkeling van een inclusieve en intersectionele community op school. 

De coaching biedt praktische kennis over inclusie, intersectionaliteit en community building, intervisie en inspiratie voor nieuwe werkvormen. Het doel is om samen te bouwen aan een veilige en inclusieve omgeving voor alle leerlingen.

De twee docenten die wij voor jouw school trainen zijn niet alleen gemotiveerd en betrokken, maar hebben ook een sterke band met de leerlingen. Zij begrijpen het belang van een inclusieve en veilige school en staan te popelen om deze kans aan te grijpen.Of je nu voorzitter bent van de leerlingenraad, leraar maatschappijleer of wiskunde, iedere docent kan onderdeel worden van ons team en bijdragen aan een inclusievere schoolomgeving. Bij InDifferent geloven we dat iedereen een rol kan spelen bij het creëren van een inclusieve en diverse gemeenschap op school.

InDifferent heeft al jarenlange expertise op het gebied van inclusie, intersectionaliteit en community building en is inmiddels een begrip geworden. Wij hebben samengewerkt met verschillende scholen, instanties en overheidsorganisaties, waaronder gemeenten en provincies, die onze expertise op waarde schatten.

Onze coaching wordt gegeven door ervaren coaches van InDifferent die gespecialiseerd zijn in het opzetten van inclusieve communities en het werken aan inclusie en intersectionaliteit. De coaches zijn goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en hebben een bewezen staat van dienst in het coachen van docenten. Tijdens het schooljaar worden de docenten gecoacht om een eigen community op te bouwen en te onderhouden. Op deze manier zorgen we dat onze coaching effectief is en bijdraagt aan het creëren van een veilige en inclusieve schoolomgeving. 

Tijdens het schooljaar worden de docenten door onze ervaren trainers gecoacht om een eigen community op te bouwen en te onderhouden. 

Op deze manier zorgen we dat ons programma effectief is en bijdraagt aan het creëren van een veilige en inclusieve schoolomgeving. Het programma biedt veel ruimte aan intervisie en inspiratie en bestaat uit enerzijds verdiepende kennis en ervaring op het gebied van inclusie en intersectionaliteit en anderzijds community building. 

 

indifferent illustraties-14

Inclusie & intersectionaliteit

 • Wat is inclusie?
 • Wat is de inclusie paradox?
 • Lokt inclusie exclusie en polarisatie uit?
 • Wat kost inclusie en wat levert het op?
 • Hoe geef je inclusieve lessen?
 • Wat is inclusief taalgebruik?
 • Wat is intersectionaliteit? 
 • De cirkel van privilege

Intervisie & reflectie

Wat hebben deze onderwerpen voor betrekking op mij, mijn omgeving, mijn denken, mijn beroepspraktijk en mijn leerlingen? 

Community building

 • Wat is een community?
 • Wat is het belang van een community?
 • Hoe kan je een community bouwen?
 • Hoe kan je een community onderhouden?
 • Hoe organiseer je community meetups?
 • Wat zijn bruikbare activerende werkvormen?
 • Hoe wordt de community een duurzaam onderdeel van de school?

1

community op school

Waar iedere leerling welkom is.

4

community meetups per schooljaar

Na de lessen op school 2 lesuur samen activiteiten doen.

4

buitenschoolse activiteiten per schooljaar

Met je community naar de film, het theater of ..? Dit geldt alleen voor scholen in de regio Arnhem

4

keer educatief materiaal per schooljaar

Bijvoorbeeld voor in de mentorles, rondom relevante en actuele thema’s. 

2

docenten per school

volgen de community coaching. Drie mag ook!

4

trainingen per schooljaar

Met goed educatief materiaal en een fijne sfeer. 

4

uur per training

Met afwisselende activerende werkvormen en ruimte voor intervisie.

2

ervaren InDifferent coaches

Dit zijn Elmar Noteboom en Merel Visser.

Donderdag 14 september 2023
Donderdag 2 november 2023
Donderdag 1 februari 2024
Donderdag 16 mei 2024

Van 13.00 tot 17.00 uur

Loopvis Arnhem
Coehoornstraat 10
6811 LA Arnhem
Tegenover station Arnhem Centraal

InDifferent illustratie 010 Web

Geïnteresseerd geraakt of heb je vragen? 
Neem vrijblijvend contact met ons op.