DE SLUWE LEEUWIN

Door Sem uit klas 4V
De sluwe leeuwin, het boek van Sem

Ik ben Sem van Loon en ik ben 17 jaar oud. Op mijn vijftiende ben ik begonnen met het schrijven van mijn eerste boek, genaamd: de sluwe Leeuwin (auteursnaam: Floor van Loon).

Een jaar geleden was ik een topsportster in het vrouwenvoetbal en ik maakte deel uit van het Jong Nederlandse Elftal waar ik Europese toernooien speelde. Ik woonde op een sportcampus in Eindhoven en mijn hele leven draaide om dat ene spelletje: voetbal! In Eindhoven heb ik een eetstoornis (Anorexia Nervosa) ontwikkeld die mijn hele leven overhoop gooide. Er volgde een zware tijd van opnames en therapieën. Door mijn eetstoornis ben ik erachter gekomen dat ik een jongen ben, maar in het verkeerde lichaam. Ook wel ‘transgender’ genoemd. Dit hele proces heb ik opgeschreven op een meeslepende, heftige, maar inspirerende manier (met humor). Het boek is een autobiografie. Ik hoop door mijn zoektocht andere mensen te inspireren en te motiveren om ook hun eigen reis van het hoofd naar het hart te kunnen en gaan maken. Ik wil laten zien dat je van iets negatiefs iets positiefs kan maken. Verder wil ik een steun zijn voor andere eetstoornis patiënten en naasten en wil ik meer bekendheid geven aan alle vormen van een eetstoornis.

Vrijdag 21 juni is de dag van publicatie! Het wordt uitgegeven door uitgeverij Boekscout (www.boekscout.nl).  

Ik maak sinds kort deel uit van de waardevolle groep InDifferent. Onder andere krijg ik binnen InDifferent de kans om mijn verhaal te vertellen en te staan voor wie ik ben, Sem! Ik kom met mensen in contact die mijn gevoel (h)erkennen, wat verrijkend is. InDifferent inspireert mij en ze geven mij het gevoel dat ik goed ben zoals ik ben, ondanks dat mensen mij gek en ‘anders’ vinden in vergelijking met de meerderheid van de bevolking. Blijkbaar is het lastig als iets niet precies binnen de door ons vastgestelde kaders valt. Binnen deze groep vind ik steun, maar ook gezelligheid. Het voelt als even thuiskomen.

Aanbevolen posts