PAARSE VRIJDAG 2020 OP TV GELDERLAND

11 december 2020

TV Gelderland kwam naar het Dorenweerd College om een reportage te maken over Paarse Vrijdag. Hiervoor zijn verschillende leerlingen en Elmar geïnterviewd. Bekijk de video hierboven!

ELMAR OP RADIO GELDERLAND

11 december 2020

Dit was het eerste jaar dat InDifferent Paarse Vrijdag vierde op vijf scholen. Elmar was gevraagd om in het ochtendprogramma iets te vertellen over deze dag, waarom het gevierd wordt en wat er te doen was. 

SILKE EN NIEK OP DE VOORPAGINA

12 november 2020

In reactie op de opmerkingen die minister van onderwijs Arie Slob deze week maakte, over homosekuele jongeren, hebben Silke en Niek, twee leerlingen die actief betrokken zijn bij InDifferent, afzonderlijk van elkaar een brief aan hem geschreven. De Gelderlander heeft deze brieven gepubliceerd. 

DORENWEERD DANKT INDIFFERENT

12 december 2019

Op het Dorenweerd College in Doorwerth is het pestgedrag de afgelopen jaren verder afgenomen. Dat stelt docent Elmar Noteboom. ,,Er is bij ons ruimte voor iedereen. Het recht van de sterkste geldt veel minder dan voorheen.”

REGENBOOG AGENDA ARNHEM

24 juni 2019

Regenbooggemeente Arnhem presenteert vandaag de Regenboogagenda voor de periode 2020-2022. Met deze agenda maakt gemeente Arnhem zich actief sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI personen).

OP DE KOFFIE BIJ RADIO GELDERLAND

24 april 2019

Vanwege de acties die InDifferent rondom Paarse Vrijdag heeft georganiseerd, zijn Silke en Elmar bij Radio Gelderland op bezoek geweest om hierover in gesprek te gaan in het programma Op de koffie met Rob Kleijs. Beluister hieronder het gesprek. 

WAT ALS JE ANDERS BENT?

14 december 2018

Op het Dorenweerd College in Doorwerth zat twee jaar geleden slechts één leerling die uitkwam voor zijn homoseksualiteit. ,,Wat jammer dat ik de enige ben”, zei hij tegen docent Elmar Noteboom. ,,Ik kan er met niemand over praten.” Noteboom, zelf homoseksueel, werd geraakt door de woorden van zijn leerling. Hij richtte op Paarse Vrijdag, vandaag precies één jaar geleden, de groep InDifferent op.

INDIFFERENT BIJ TV GELDERLAND

13 december 2018

InDifferent vierde voor het eerst Paarse Vrijdag en TV Gelderland was erbij. Zie hierboven de video. 

INTERVIEW MET INDIFFERENT

21 juli 2019

Elmar Noteboom is tekendocent op het Dorenweerd College. Samen met een groepje leerlingen is hij daar InDifferent gestart, een groep die staat voor gelijkheid, inclusie, diversiteit en respect op school. InDifferent wil de sfeer op school positief beïnvloeden, zodat iedereen zich er veilig en thuis voelt.