Ben je op zoek naar informatie over een van de onderwerpen waar InDifferent zich mee bezighoudt? Inclusie? Diversiteit? Intersectionaliteit? Wil je een documentaire zien over racisme? Of een artikel lezen over queer community? 

Hier in onze kennisbank vind je allerlei links naar inspirerende en informatieve  artikelen, documentaires, websites en meer. Kijk gerust eens rond! We vullen dit regelmatig aan, dus kom gerust eens terug! 

Ieder mens gaat in diens leven relaties aan met zichzelf, vrienden en partners. Alleen wie leert ons hoe wij die relaties aangaan en onderhouden? Tijdens mijn eigen seksuele voorlichting heb ik erg de sociale en persoonlijke onderwerpen rondom seksualiteit gemist. Ik had willen leren praten over seksualiteit en wat er leuk kan zijn aan seks. Er miste diversiteit en het ging voornamelijk over gevaren. Als trainer bij Indifferent Seks hoop ik een veilige omgeving te bieden waarin mensen zichzelf kunnen ontdekken en waarin we het over alles kunnen hebben, zonder schaamte. Ook wil ik als trainer mijn persoonlijke en kwetsbare kant laten zien. Ik heb mij lang geschaamd voor mijn sensitiviteit, maar inmiddels zie ik ook hoe het mijn kracht is en hoe het kan bijdragen aan een veilige sfeer.

InDifferent staat niet alleen in haar gedachtengoed, maar wordt gesteund door tal van onderzoeken, moties en meer. Hieronder vindt u enkele voorbeelden hiervan. 

Gemeente Arnhem vindt het belangrijk dat alle jongeren zichzelf kunnen zijn en zich ontwikkelen op een autonome manier. Daarom heeft de gemeenteraad op 11 november 2020 unaniem besloten dat op alle middelbare scholen in Arnhem actief aandacht moet worden besteed aan een veilige situatie voor alle leerlingen. InDifferent heeft de opdracht gekregen om dit praktisch uit te voeren, in samenwerking met COC Midden Gelderland. 

Fien van Deursen heeft tijdens schooljaar 2022 – 2023 stage gelopen bij InDifferent en heeft hier een artikel over geschreven. Dit artikel presenteert een theoretische basis voor communityvorming in het onderwijs en onderzoekt de rol van InDifferent als facilitator van inclusie, gelijke rechten en positieve gemeenschapsvorming op middelbare scholen. De hoofdvraag is:

Welke aanbevelingen kunnen worden gedaan aan de hand van theorie om de rol van InDifferent als facilitator van inclusie, gelijke rechten en positieve gemeenschapsvorming te versterken op middelbare scholen?

De vooraanstaande Professor in Educatieve Theorie en Pedagogiek Gert Biesta formuleerde in 2015 in zijn boek ‘Het prachtige risico van onderwijs’ de drie doelen van onderwijs. Zie hier de doelen in een infographic.

Deze doelen zijn even belangrijk, maar zijn over het algemeen genomen in ons huidige onderwijssysteem uit balans, aangezien kwalificatie de voornaamste aandacht krijgt. InDifferent vindt dat voor de drie doelen gelijkwaardige aandacht moet zijn en richt zich op socialisatie en persoonsvorming voor het herstel van een goede balans.