Paris is burning

'Paris is Burning' is een documentaire uit 1990 die gaat over de LGBTQ+ gemeenschappen in New York City in de jaren '80. Voornamelijk die uit de Afro-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse gemeenschap.
LEES MEER

Feminisme is voor iedereen

'Feminisme is voor iedereen' van bell hooks is een boek dat uitlegt wat feminisme is en waarom het belangrijk is voor iedereen. Het laat zien dat iedereen een rol kan spelen in het verbeteren van de wereld.
LEES MEER

The vulva gallery (@the.vulva.gallery)

De Vulva Gallery is een educatief platform dat draait om geïllustreerde vulva-portretten en persoonlijke verhalen. De Vulva Gallery is gemaakt door Sam Hil Atalanta, een illustrator gevestigd in Amsterdam.
LEES MEER

If Beale street could talk (boek)

'If Beale street could talk' is een roman van auteur James Baldwin. Het verhaal gaat over de levens van enkele zwarte Amerikanen in de wijk Harlem, in New York. Thema's in het boek zijn (institutioneel) racisme, armoede, familiebanden en liefde.
LEES MEER

Shy

'Shy' is een roman over eenzaamheid en jezelf verliezen, en tot de ontdekking komen dat je niet alleen bent.
LEES MEER

Je Zal Het Maar Hebben

'Je zal het maar hebben' is een televisieprogramma van BNNVARA. In het programma staan jongeren met een bepaalde ziekte, aandoening of beperking centraal. Zij vertellen over hun leven.
LEES MEER

Friday Black

In twaalf deels surrealistische, deels satirische, maar bovenal vlijmscherpe verhalen stelt Nana Kwame Adjei-Brenyah in ‘Friday Black’ de uitwassen van racisme en onze (consumptie)maatschappij aan de kaak. Hij laat zien hoe het is om jong en zwart te zijn in Amerika.
LEES MEER

Pete en de bananen

In de driedelige documentaireserie Pete en de bananen onderzoekt journalist Pete Wu het mooiste dat er is: de liefde. Alleen voor een 'banaan' gelden andere dateregels: zij staan namelijk tussen twee vaak botsende culturen in.
LEES MEER

De Bananengeneratie (theater)

Met vijf getalenteerde acteurs in de hoofdrol maakte Chung met De Bananengeneratie een theatrale vertelling aan de hand van even herkenbare als urgente persoonlijke verhalen. Met de bestseller van Pete Wu als uitgangspunt vormen zij het portret van een diverse gemeenschap.
LEES MEER

De Bananengeneratie (boek)

In De bananengeneratie gaat Pete in gesprek met ‘mede-bananen’ die net als hij worstelen met hun Chinese Nederlanderschap. Hij praat met hen over generatieclashes, daten, discriminatie en eenzaamheid. En over het gevecht om jezelf te mogen zijn – bevrijd van clichés.
LEES MEER

De Oost

Na alle Vietnamfilms uit Hollywood maakte Jim Taihuttu met De Oost een speelfilm over Nederlands eigen koloniale oorlog in Azië. Daarin sluit de naïeve soldaat Johan zich aan bij de elitetroepen van de beruchte kapitein Raymond Westerling, die de opstand van rebellen op Sulawesi de kop in moeten drukken.
LEES MEER

Kleinkinderen van de Oost

Daan van Citters en Joenoes Polnaya raakten bevriend op de set van speelfilm De Oost. Samen reizen ze terug naar Indonesië, in de voetsporen van hun beider grootvaders, die namens Nederland vochten tegen de Indonesische onafhankelijkheid “aan de verkeerde kant van de geschiedenis”.
LEES MEER

Hallo witte mensen

Hallo witte mensen is een handleiding voor het leven in deze veranderende wereld. Vragen als: 'Waarom weer dat gezeur over Zwarte Piet?' 'Dan is blanke vla zeker ook racistisch?' 'Hoe zit het nou met het n-woord?' 'Iemand een tropische verrassing noemen is toch juist een compliment?', en: 'Waarom ga je niet terug naar je eigen land?', worden in dit boek beantwoord.
LEES MEER

Seks onder je 25e

Seks onder je 25e is het grootste landelijke onderzoek naar seks en relaties onder jongeren vanaf 12 tot 25 jaar. Je vindt hier antwoorden op vragen als 'hoe zit het met het condoomgebruik' en 'welk cijfer geven jongeren hun seksleven?'
LEES MEER

Word ik er geil van?

In de webserie 'Word ik er geil van' testen de presentatoren van Spuiten en Slikken of ze opgewonden raken van bepaalde handelingen en gaan ze op zoek naar geiligheden die jij kan proberen in de slaapkamer.
LEES MEER

Goed komen: een seksuele queeste

In Goed komen schrijft Delima kwetsbaar, met humor en volledige openheid over haar ervaringen, met als rode draad het leren begrijpen van je lijf. Dat maakt het een belangrijk boek met een aanstekelijke hoeveelheid zelfliefde.
LEES MEER

InDifferent sekspodcast: LGBTQIA+

Aflevering 3 van onze eigen podcastserie over seksuele voorlichting waarin Fien, Caro Ilias en host Bram in gesprek gaan over vragen die anoniem gesteld zijn na de lessen.
LEES MEER

All of us strangers

All of us Strangers gaat over schrijver Adam die op een dag zijn ouders in het huis waar hij opgroeide bezoekt. Thema's zijn eenzaamheid, rouw, en natuurlijk liefde.
LEES MEER

Witte onschuld

'Witte Onschuld' is een boek geschreven door Gloria Wekker, een Nederlandse antropoloog. In het boek analyseert wekker hoe 'witte onschuld' leidt tot een gebrek aan bewustzijn over de vooroordelen en (structuren van) ongelijkheid die nog steeds aanwezig zijn in de Nederlandse samenleving.
LEES MEER

Sister outsider

"Sister Outsider" is een boek bestaande uit essays, geschreven door Audre Lorde, een belangrijke vrouw die vocht voor gelijkheid. Ze schreef over onderwerpen zoals ras, gender, seksualiteit en identiteit.
LEES MEER

If Beale street could talk (film)

If Beale Street Could Talk is een Amerikaanse dramafilm uit 2018. De film werd geschreven en geregisseerd door Barry Jenkins en is een verfilming van de gelijknamige roman van auteur James Baldwin.
LEES MEER

Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel

Rosa zit midden in haar quarterlifecrisis, net als haar vrienden Esther en Jonas. Daarom besluit Rooz dat het tijd is voor verandering. Het roer gaat om, en hoe!
LEES MEER

SUGGESTIES?

Onze kennisbank wordt maandelijks bijgewerkt. Heb je suggesties?
MAIL ONS!

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.