All of us strangers

All of us Strangers gaat over schrijver Adam (Andrew Scott) die op een dag zijn ouders in het huis waar hij opgroeide bezoekt. Hij vertelt ze over alles wat hij heeft meegemaakt in de jaren die ze gemist hebben omdat ze sinds Adam 12 was zijn overleden in een auto-ongeluk. In dezelfde periode ontmoet hij in zijn vrijwel verlaten Londense flatgebouw een man (Paul Mescal) die net zo eenzaam is als hijzelf. De film is een magisch-realistisch (liefdes)drama dat van de ene mooie scène naar de andere zweeft, zonder dat je als kijker precies begrijpt hoe de twee werelden zich tot elkaar verhouden. De film is gebaseerd op de roman Strangers (1987) van Taichi Yamada.

Hoewel deze film ook gaat over twee mannen die een relatie met elkaar hebben, is het een zeer geschikte film voor iedereen die zich wel eens eenzaam heeft gevoeld, of verlangd naar naar iemand om iets mee te delen. Leuk om te weten: in het boek zit helemaal geen homoseksuele relatie!

Thema's zijn eenzaamheid, rouw, en natuurlijk liefde.

 

Over de maker:

Andrew Haigh is een Engelse filmmaker. Hij is vooral bekend geworden door het schrijven en regisseren van de films Weekend, 45 Years, Lean on Pete en All of Us Strangers.

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.