If Beale street could talk (boek)

'If Beale street could talk' is een roman van auteur James Baldwin. Het verhaal gaat over de levens van enkele zwarte Amerikanen in de wijk Harlem, in New York. Thema's in het boek zijn (institutioneel) racisme, armoede, familiebanden en liefde.
Lees Meer

Shy

'Shy' is een roman over eenzaamheid en jezelf verliezen, en tot de ontdekking komen dat je niet alleen bent.
Lees Meer

Friday Black

In twaalf deels surrealistische, deels satirische, maar bovenal vlijmscherpe verhalen stelt Nana Kwame Adjei-Brenyah in ‘Friday Black’ de uitwassen van racisme en onze (consumptie)maatschappij aan de kaak. Hij laat zien hoe het is om jong en zwart te zijn in Amerika.
Lees Meer

De Bananengeneratie (boek)

In De bananengeneratie gaat Pete in gesprek met ‘mede-bananen’ die net als hij worstelen met hun Chinese Nederlanderschap. Hij praat met hen over generatieclashes, daten, discriminatie en eenzaamheid. En over het gevecht om jezelf te mogen zijn – bevrijd van clichés.
Lees Meer

Hallo witte mensen

Hallo witte mensen is een handleiding voor het leven in deze veranderende wereld. Vragen als: 'Waarom weer dat gezeur over Zwarte Piet?' 'Dan is blanke vla zeker ook racistisch?' 'Hoe zit het nou met het n-woord?' 'Iemand een tropische verrassing noemen is toch juist een compliment?', en: 'Waarom ga je niet terug naar je eigen land?', worden in dit boek beantwoord.
Lees Meer

Goed komen: een seksuele queeste

In Goed komen schrijft Delima kwetsbaar, met humor en volledige openheid over haar ervaringen, met als rode draad het leren begrijpen van je lijf. Dat maakt het een belangrijk boek met een aanstekelijke hoeveelheid zelfliefde.
Lees Meer

Witte onschuld

'Witte Onschuld' is een boek geschreven door Gloria Wekker, een Nederlandse antropoloog. In het boek analyseert wekker hoe 'witte onschuld' leidt tot een gebrek aan bewustzijn over de vooroordelen en (structuren van) ongelijkheid die nog steeds aanwezig zijn in de Nederlandse samenleving.
Lees Meer

Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel

Rosa zit midden in haar quarterlifecrisis, net als haar vrienden Esther en Jonas. Daarom besluit Rooz dat het tijd is voor verandering. Het roer gaat om, en hoe!
Lees Meer

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.