Goed komen: een seksuele queeste

1 april 2024

Als er iets was wat Joy Delima al op jonge leeftijd intrigeerde, was het seks. Maar juist daarover leerde ze het minst te praten. Er volgden jaren van schaamte, onbegrip en vooral een groot gebrek aan genot én aan kennis. Onbewust leidde dit tot de grootste queeste uit haar leven tot nu toe: een zoektocht naar seksueel genot.

In 'Goed komen' schrijft Delima kwetsbaar, met humor en volledige openheid over haar ervaringen, met als rode draad het leren begrijpen van je lijf. Dat maakt het een belangrijk boek met een aanstekelijke hoeveelheid zelfliefde.

''Ik heb me vrijwel mijn hele jeugd geschaamd voor mijn seksuele zijn. Het masturberen, het niet klaar kunnen komen, het obsessief porno kijken en de mislukte seks - het zorgde voor eenzaamheid. Ik wist niet dat het oké is om als vrouw seksueel genot te willen. Dat seks niet hoeft te draaien om penetratie. Dat ik altijd nog nee kon zeggen als ik al ja had gezegd. Sinds ik vertel over de sombere kanten van seks, merk ik uit de reacties dat ik niet alleen ben met mijn ervaringen. Ik leer. Ik masturbeer. Ik laat van me horen en ik probeer. Ik heb nooit over seks leren praten, daarom ben ik er over gaan schrijven.''

- Joy Delima

 

Over de auteur:

Joy Delima (1994) is acteur, theatermaker en columnist voor Volkskrant Magazine. Ze speelde bij ITA, Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater, en had hoofdrollen in de Netflix-serie Dirty Lines en de serie Rampvlucht. 'Goed komen' is haar eerste boek.

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.