'Shy' is het verhaal van een paar opmerkelijke uren uit het leven van een getroebleerde tiener. Hij wandelt de nacht in en luistert naar de stemmen in zijn hoofd: die van zijn leraren, zijn ouders, de mensen die hij pijn heeft gedaan, de mensen die van hem proberen te houden. Hij ontsnapt aan Laatste Kans, een tehuis voor ‘moeilijk opvoedbare jongemannen’ en aan zijn nachtelijke angsten, zijn verleden en de beladen vraag of hij een toekomst heeft.

'Shy' is een roman over eenzaamheid en jezelf verliezen, en tot de ontdekking komen dat je niet alleen bent.

 

 

Over de auteur:

Max Porter debuteerde met de internationale bestseller 'Verdriet is het ding met veren' . Dit boek werd onder meer bekroond met de Europese Literatuurprijs en de International Dylan Thomas Prize. Zijn tweede roman, 'Lanny' , werd genomineerd voor de Booker Prize. In 2021 verscheen 'De dood van Francis Bacon' , in 2023 gevolgd door 'Shy' .

Porter wordt geprezen om zijn schrijfstijl, zijn vermogen om diepe emoties op een unieke manier weer te geven en zijn vermogen om moeilijke thema's aan te pakken. Zijn werk wordt vaak omschreven als poëtisch, vernieuwend en ontroerend.

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.