DE START VAN INDIFFERENT

Door Jort uit VWO6 op 18 december 2017

Hoe nu InDifferent op school introduceren? Dat was de vraag waar Elmar en ik mee kampten. Aangezien heel bescheiden je entree maken op een school met veel leerlingen natuurlijk niets uithaalt besloten we het groots aan te pakken. We wilden een grootschalige reclamecampagne, die er professioneel en overtuigend uitziet. Met daarin veel verschillende leerlingen van onze eigen school, om te laten zien dat er veel leerlingen zijn die diversiteit steunen.

Er moest een mooie korte film komen voor de website en op alle tv-schermen op school en een bijbehorende overweldigende posteractie. De leerlingen moesten weten van ons bestaan, waar we voor staan en dat we er voor ze zijn. Vandaar kreeg de campagne als onderliggende gedachte dat “jezelf kunnen zijn” heel belangrijk is. Want als je niet jezelf bent, dan ben je nooit uniek. Juist dat wat jou uniek maakt wilden we benadrukken, dat is namelijk de boodschap die InDifferent wil uitzenden. Je mag zijn wie je bent en je hoeft je niet aan te passen om erbij te horen. 

Dat wij dat vinden werd via de video dus wel duidelijk. Maar het is voor een individu natuurlijk ook heel fijn als je weet dat de school er zo over denkt. Dat wilden we benadrukken met de posteractie. We hebben vijftig verschillende leerlingen van het Dorenweerd College op de foto gezet. Jong en oud, meisje en jongen, gay en straight, etc. Hoe diverser, hoe beter.
Vervolgens hebben al die vijftig leerlingen zelf een quote over diversiteit bedacht om op hun poster te zetten. We hebben op een vrijdagmiddag, nadat alle leerlingen al naar huis waren in totaal vijfhonderd posters opgehangen in de school.

Toen iedereen maandagochtend op school kwam, hing de hele school vol met posters! Omdat het zo veel verschillende leerlingen waren gaf het echt het gevoel alsof de hele school pro-diversiteit was. Dit leverde een heel mooi beeld op en was ook echt een duidelijk intrede van InDifferent binnen het Dorenweerd College. Sinds dat moment zijn we ontzettend gegroeid, qua leden, qua ervaring en qua kennis. Er kan nog zoveel moois uit deze groep mensen komen. Daarom ben ik ontzettend trots dat ik mee heb mogen helpen bij de geboorte van InDifferent. Ik hoop dat er nog vele mooie acties gehouden mogen worden.

TERUG NAAR LEERLINGEN BLOG