FILMAVOND – THE MISEDUCATION OF CAMERON POST

Op woensdag 18 december 2019 hield InDifferent een filmavond in en in samenwerking met  Focus Filmhuis Arnhem. De film die werd vertoond was The miseducation of Cameron Post. Deze film gaat over een meisje dat wordt betrapt als ze met een ander meisje zoent en hoe de omgeving daarop reageert. Na afloop van de film was een nagesprek met leerlingen die over hun eigen ervaring met homo- en biseksualiteit vertelden en ook was er een lesbische vrouw van 82 jaar die haar ervaringen deelde. Lees hier binnenkort het volledige verslag.

CRACKING THE CODE

Scholen stampen leerlingen vol met kennis die niet interessant of noodzakelijk is.
Leerlingen worden overspoeld met toetsen. Er is nauwelijks aandacht voor persoonlijke en sociaal-emotionele ontwikkeling.
Op vrijdag 15 november 2019 was Artez Studium Generale, een symposium met als thema Cracking the code. Hiermee wordt bedoeld het omgaan met diversiteit op scholen. InDIfferent was aanwezig en verzorgde een gastles. Lees hier alle informatie over dit symposium.

PAARSE VRIJDAG 2019

Op vrijdag 13 december 2019 vierde InDifferent zoals elk jaar paarse vrijdag. Normaal gaat deze dag over seksuele diversiteit, maar dit jaar vierden we diversiteit in de breedste zin van het woord. Leerlingen en docenten kwamen weer in paarse kleding om een statement te maken voor diversiteit. Ook werden er armbandjes uitgedeeld, nagels paars gelakt en de regenboogvlag werd gehesen door de directie van de school.
Dit was het eerste jaar dat het samen met het Montessori Arnhem werd gevierd. Leerlingen van het Montessori hebben uit eigen initiatief een film gemaakt en tijdens de pauze vertoond, die de andere post hierover.

STATEMENT ACTIE EN ENQUÊTE

Een keer per jaar houdt InDifferent een grote actie in school, om te zorgen dat iedereen weet dat we bestaan en waar we voor staan. Dit jaar hebben we een actie gehouden met diversiteit als thema. Diversiteit is het geloof dat iedereen verschillend is maar ook overeenkomsten heeft en dat dit een rijkdom. Het doel was dat iedereen over diversiteit zou nadenken en daarom hebben we door de hele school posters opgehangen met daarop statements. Daaronder stonden viers multiple choice antwoorden. Op de website van de school kon iedereen een enquête invullen en zijn eigen mening op deze stellingen geven.

PAARSE VRIJDAG FILM

Leerlingen van het Montessori hebben een film gemaakt over wat InDifferent is. Dt hebben ze uit eigen beweging gemaakt en vertoond in de kleine pauze tijdens paarse vrijdag.

Enkele leerlingen van InDifferent op het Dorenweerd College in Doorwerth. © Mika de Wit

INDIFFERENT IN DE GELDERLANDER

Op e Gelderlander. Op het Dorenweerd College in Doorwerth is het pestgedrag de afgelopen jaren verder afgenomen. Dat stelt docent Elmar Noteboom. ,,Er is bij ons ruimte voor iedereen. Het recht van de sterkste geldt veel minder dan voorheen.”

INDIFFERENT OP DE KOFFIE BIJ RADIO GELDERLAND

SLOGAN WEDSTRIJD

In het kader van de week tegen pesten heeft InDifferent een wedstrijd gehouden onder de brugklassers van het Dorenweerd College. Iedereen mocht een slogan bedenken en indienen. Casper heeft de winnende slogan bedacht! Die zie je hierboven op de poster die vanaf januari 2020 in alle lokalen van het Dorenweerd College hangt.

WEEK VAN RESPECT 2019

Voor deze week wilde InDifferent alle leerlingen laten nadenken over respect. Wat betekent respect voor jou? Voor wie heb jij respect? Moet je respect verdienen? Deze en meer vragen werden op talloze posters door de school verspreid. Ook werden deze vragen in de mentorlessen behandeld.

WEEK VAN RESPECT ENQUETE 

Iedereen kon zijn of haar mening delen over respect via de respect-enquête.  De uitkomsten waren boeiend en worden hier binnenkort gepresenteerd.

FILMAVOND – EIGHTH GRADE 

INDIFFERENT BEZOEKT HET EUROPEAN SOLIDARITY CORPS

SAMEN IN ARNHEM

Op 20 november 2018 werd in Musis Sacrum het evenement Samen in Arnhem gehouden met als thema diversiteit en inclusie in Arnhem. Er waren 300 Arnhemmers aanwezig die allemaal op een eigen manier strijden voor diversiteit voor uiteenlopende doelgroepen. Denk aan ongeletterden, nieuwkomers, mensen met laag inkomen, gehandicapten, ouderen, enz. Elmar Noteboom was gevraagd om iets over InDifferent te vertellen, als vertegenwoordiger van diversiteit onder leerlingen van middelbare scholen.

INDIFFERENT PRESENTEERT INDIFFERENT 

EXPOSITIE WE ARE PEOPLE IN ROZET ARNHEM 

RELEASE PARTY DE SLUWE LEEUWIN

FILMAVOND – THE BREAKFAST CLUB 

FILMAVOND DORENWEERD COLLEGE

WEEK TEGEN PESTEN 2017

 

INDIFFERENT IN DE GELDERLANDER

Op 14 december 2018 stond InDifferent met een mooi artikel in de Gelderlander. Hiervoor zijn Elmar Noteboom en verschillende leerlingen geïnterviewd. 

SCHELDEN MET POT HOMO LESBO FLIKKER NICHT FAGGOT OF GAY IS NIET OK

 

INDIFFERENT ARTIKEL OP LERAAR.NL

Naar aanleiding van de kwetsende en ondoordachte uitspraken van Johan Derksen heeft InDifferent een debat gehouden. Alle aanwezige leerlingen konden met elkaar in gesprek over deze opmerkingen en onderwerpen zoals vrijheid van meningsuiting en het doen van stellige uitspraken op televisie. 
Na het debat is InDifferent geïnterviewd door Leraar.nl en hier is een mooi artikel over gepubliceerd. 

PAARSE VRIJDAG OP LERAAR.NL

Op 11 december 2017 stond InDifferent met een artikel over Paarse Vrijdag op Leraar.nl. 

STUUR ONS EEN BERICHT

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF