20 april 2024

Voor jongeren is praten over seks lastig

Van praten over seks tot het daadwerkelijk doen: voor veel jongeren blijft ‘het’ lastig. Tijdens het festival ‘Over seks gesproken’, dat donderdag plaatsvond in het Arnhemse cultuurcentrum Rozet, werd seks juist wél bespreekbaar. Van de fijnste standjes tot het aangeven van jouw eigen grenzen.
LEES MEER
11 april 2024

Niet praten over jongeren maar praten met jongeren. 

Niet praten over jongeren maar praten met jongeren. InDifferent was aanwezig bij het cultuur symposium van Cultuur Oost. Samen met Elmar gingen er drie jongeren mee naar de oude Zwitsal fabriek in Apeldoorn.
LEES MEER
29 maart 2024

Niet-moslimleerlingen OBC Bemmel maken kennis met vastenmaand

Niet-moslimleerlingen OBC Bemmel maken kennis met vastenmaand: ‘Tijdens ramadan voelen wij hoe arme mensen zich voelen’
LEES MEER
27 november 2023

Documentaire over diversiteitsorganisatie InDifferent in première

De Arnhemse organisatie InDifferent, die opkomt voor meer diversiteit op scholen, heeft een documentaire. Twee jaar lang is de beweging op de voet gevolgd door filmmaker Maaike Broos en haar filmcrew.
LEES MEER
12 oktober 2023

Arnhemse wethouder wil onderwijs over LHBTIQA+ verplichten op school

Arnhemse jongeren zijn met elkaar in gesprek gegaan over uit de kast komen, gender en seksualiteit. Dit gebeurde tijdens een debat tussen middelbare scholieren in de raadzaal van het stadhuis in Arnhem.
LEES MEER
16 juni 2023

Workshops in Arnhem moeten jongeren inzicht geven in slavernij

Ruim honderd jongeren tussen de 14 en 15 jaar zijn vrijdag bij elkaar geweest in het provinciehuis in Arnhem. Zij stonden stil bij afschaffen van de slavernij 150 jaar geleden.
LEES MEER
23 maart 2023

Arnhemse jongeren creatief bezig met onderwerp racisme

Jongeren werden tijdens een workshopmiddag in Rozet op een creatieve manier bewust gemaakt van racisme en discriminatie.
LEES MEER
22 maart 2023

Grondwet moet vanaf basisschool onderwezen, vindt Marcouch

Het vernieuwde artikel 1 van de Grondwet prijkt vanaf deze week op de muur van de Arnhemse raadszaal. Vorige maand werd deze officieel.
LEES MEER
16 december 2022

Eerste Arnhemse seksles op school door inclusieve club

De docent mocht er niet bij zijn, maar een wethouder keek wel toe. Op GSG Guido kregen jongeren een les over seksualiteit, ontwikkeld in Arnhem zelf, door InDifferent. ,,Ik heb dingen gezegd die ik anders niet verteld had.”
LEES MEER

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.