Kunstdocent Elmar is de Arnhemse Held van 2020

21 mei 2021
De Gelderlander

Foto: Rens Plaschek

Kunstdocent Elmar is de Arnhemse Held van 2020

ARNHEM - De prijs van Arnhemse Held 2020 is ten deel gevallen aan Elmar Noteboom. Donderdag werd de uitverkiezing van Noteboom, docent kunst aan het Dorenweerd College in Doorwerth, bekendgemaakt.

Noteboom dankt zijn uitverkiezing vooral aan Stichting InDifferent, een community voor leerlingen en docenten die zich inzetten inclusie, diversiteit en respect op school. Noteboom begon de stichting vier jaar geleden samen met een aantal leerlingen.

De verkiezing van de Arnhemse Held van het jaar wordt sinds 2018 georganiseerd door cultureel centrum Rozet. In Rozet hangen heldenrollen met daarop foto's van Arnhemmers die in het verleden belangrijk zijn geweest voor hun stad. Om die collectie actueel te houden, zoekt Rozet elk jaar een Arnhemse Held. Mensen kunnen zelf iemand inzenden.

Uit de ruim 60 aanmeldingen voor Arnhemse Held van 2020 kwamen uiteindelijk vier kanshebbers uit de bus rollen: Noah Hajji (voorzitter JOB), Mohammed Obeido (Stichting Boost), Allon Cheng (Stichting Vitanos) en de uiteindelijke winnaar Elmar Noteboom. Die laatste werd door een jury bestaande uit drie betrokken Arnhemmers tot winnaar uitgeroepen.

De uitreiking van de prijs stond eigenlijk gepland voor december jongstleden, maar kon door de lockdown niet doorgaan. Middels een video werd Noteboom donderdag alsnog tot Arnhemse Held van het jaar gekroond.

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.