“Wist u dat Arnhem de rijkdom van leerlingen en leraren in club InDifferent kent? Het begon in de gemeente Renkum met de docent tekenen op het Dorenweerd College; de school in Doorwerth van Silke en Niek, die minister Slob onlangs aanschreven over het deurbeleid tegen homo’s.
Intussen hebben al vier Arnhemse scholen zich aangesloten. Want het kan wél, heikele kwesties in de klas naar boven trekken, met als boei de vrijheid van meningsuiting en als doel de normale omgang met klasgenoten. Heerlijk om met scholieren te bakkeleien, je ziet hun hersens oplichten en een last van hun schouders vallen.”

Ahmed Marcouch
Burgemeester van Arnhem

“Bij Cultuur Oost was Elmar mijn zeer gedreven collega die ons warm wist te maken voor InDifferent. Elmar bracht inclusief denken in de praktijk!
Ik heb verschillende bijeenkomsten van InDifferent bijgewoond waar jongeren zelf vertelden wat InDifferent als community voor hen betekent. Het raakt me altijd weer als jongeren vertellen over hoe ze via kunst en cultuur aan de slag gaan met hun drijfveren en hun persoonlijke ontwikkeling en hoe het hen inspireert. Vaak heb ik gedacht: “Was er maar een InDifferent geweest in mijn schooltijd. Dan had ik makkelijker mijn weg gevonden en me minder eenzaam gevoeld”.
Elmar geeft de jongeren een groot gevoel van eigenwaarde waardoor ze spontaan en open hun verhaal vertellen en naar elkaar luisteren. Elmar heeft InDifferent gemaakt tot wat het is en verdient daarvoor alle respect!”

Lily van Engen
Adviseur Samenleving bij Cultuur Oost

“InDifferent is onze vaste samenwerkingspartner. Waarom? Omdat iedereen anders is en we een samenleving willen dat dit de norm is. Wij delen de droom en ambitie om dit voor elkaar te krijgen. Door niet onverschillig te zijn, door te doen. Om ook te voelen dat je mag zijn wie je bent, is meer nodig. Meer voorbeelden, meer gesprekken, meer complimenten, meer boeken, meer liedjes, meer voorstellingen, meer films. InDifferent en Rozet werken daar met geduldig, ongeduld onvermoeibaar aan. 

Mijn naam is Jenny Doest. Ik wil leven in een maatschappij waar anders zijn de norm is. Als directeur-bestuurder van Rozet probeer ik daar verschil in te maken. InDifferent is daarin een cruciale samenwerkingspartner.”

Jenny Doest
Directeur-bestuurder van Rozet