Bas van Rooijen

Hij / hem
Rector bij Raayland College Venray

Mijn wens is een wereld waarin iedereen mee kan én mag doen. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom is InDifferent een belangrijk project. Ik ben momenteel rector bij het Raayland College in Venray. Dit is een veelzijdige school met leerlingen uit alle windstreken. We willen al onze leerlingen een plek bieden om zichzelf te ontwikkelen, talenten te ontdekken en kansen te pakken. Daarbij zijn respect, gelijkheid en wederzijds begrip heel belangrijk.

In een wereld zoals die van ons, is het belangrijk om jongeren te blijven herinneren aan deze onderwerpen. Wanneer leerlingen zich prettig en veilig voelen, ontstaan er kansen die van grote waarde zijn voor hun toekomst. Hun sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling komen tot bloei. We willen onze leerlingen het goede voorbeeld geven en bij ons op school de basis leggen voor een wereld waarin acceptatie, respect en (zelf)liefde eerder regel dan uitzondering zijn.

Binnen onze veilige omgeving maken leerlingen uit verschillende culturen, met andere achtergronden, religies of gebruiken kennis met elkaar en elkaars belevingswereld. Een project als InDifferent draagt bij aan begrip en verrijking van ieders wereldbeeld. Onze InDifferent-community zet zich in voor de inclusieve wereld van gisteren, vandaag en morgen. Zo wordt onze wereld een wereld door én voor jongeren.

Neem contact op:

Website:
Social Media:
MAIL ME!

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.