Elmar Noteboom

Hij / hem
Directeur en oprichter

Op het Dorenweerd College, waar ik 15 jaar als tekendocent heb gewerkt, zag ik hoeveel leerlingen gebukt gingen onder dezelfde problemen die mijn tienerjaren tot een zeer moeilijke periode hebben gemaakt. Als gevolg van mijn homoseksualiteit en mijn Indische afkomst voelde ik me als puber geïsoleerd van mijn leeftijdsgenoten, ondanks dat ik voldoende vrienden had. Voor hen verborg ik mijn ware gevoelens. Dit had desastreuze gevolgen, zowel voor mij persoonlijk als voor mijn schoolresultaten: ik raakte in een zware, langdurige depressie, begaf me op het verkeerde pad en daalde van het vwo af naar de mavo, om uiteindelijk van school gestuurd te worden.

Opgroeien in een wereld waarin je het gevoel hebt de enige te zijn met jouw problemen, kan grote gevolgen hebben, die onzichtbaar blijven voor de buitenwereld en zelfs soms voor ouders.

Wat ik heb meegemaakt, wilde ik mijn leerlingen besparen. Ik bedacht dat een veilige, vertrouwde gemeenschap hen kon helpen. Zo ontstond InDifferent, eerst klein, maar inmiddels zijn we actief op veel verschillende scholen en hebben honderden leerlingen deelgenomen. In de loop van de afgelopen zeven jaar heb ik met eigen ogen gezien hoe leerlingen baat hebben bij InDifferent en daardoor veel beter in hun vel zijn komen te zitten. Ook heb ik gezien welk positief effect ons programma op een hele school kan hebben. Dit geeft mij de moed en motivatie om door te gaan totdat InDifferent op elke school in Nederland actief is en uiteindelijk overbodig wordt.

Neem contact op:

Social Media:
MAIL ME!

MEER NIEUWS OVER ELMAR

zondag
25 september 2022

De Gelderlander

Elmar creëert met InDifferent een veilige omgeving op scholen

Of het nu gaat om racisme, autisme, seksuele geaardheid, of iemand een hij of zij is, iedereen wil zichzelf kunnen zijn. Daarom zette Elmar Noteboom samen met leerlingen op het Dorenweerd College vijf jaar geleden InDifferent op.
Lees Meer
woensdag
15 december 2021

LKCA / Cultuurkrant

InDifferent is geen groep van outcasts

Kunst is een mooi instrument om vooroordelen en discriminatie te bestrijden, vindt Elmar Noteboom, kunstdocent en oprichter van InDifferent. Met zijn totaal inclusieve beweging wil hij de sfeer op scholen veranderen.
Lees Meer
woensdag
13 oktober 2021

Brandpunt+

We moeten nú praten over racisme, sexting en rechtsextremisme

Pesten, discriminatie, racisme: voor veel jongeren is hun schooltijd zeker niet de makkelijkste periode uit hun leven. De Nederlandse Ismail, Elmar en Yuan zorgen ervoor dat de schoolbanken een veilige plek wordt voor iedereen.
Lees Meer
dinsdag
15 juni 2021

In de buurt

Dit is een aanmoediging om verder te vechten!

Hij was al een held voordat hij de door Rozet georganiseerde verkiezing won. Nu mag Elmar Noteboom (41), die zich inzet voor de stichting InDifferent, zich ook officieel een held noemen. “Het is niet normaal hoeveel positieve reacties ik krijg, wat voelt dit goed!”
Lees Meer
vrijdag
4 juni 2021

De Gelderlander

Er was maar één jongen op school uit de kast gekomen, dat kon niet kloppen

Voor diversiteit, tegen discriminatie. Dat is het doel van InDifferent, een groep van scholieren en docenten. Tekendocent Elmar Noteboom van het Dorenweerd College in Doorwerth zette de community enkele jaren op met zijn leerlingen en is nu de Arnhemse Held van 2020. ‘De cultuur is nu verdraagzamer.’
Lees Meer
vrijdag
21 mei 2021

De Gelderlander

Kunstdocent Elmar is de Arnhemse Held van 2020

De prijs van Arnhemse Held 2020 is ten deel gevallen aan Elmar Noteboom. Donderdag werd de uitverkiezing van Noteboom, docent kunst aan het Dorenweerd College in Doorwerth, bekendgemaakt.
Lees Meer

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.