Jan Wiegers

Hij / hem
Voorzitter college van bestuur bij Dorenweerd College

Ik werk momenteel als rector/bestuurder a.i. op het Dorenweerd College. Een mooie school in een mooie omgeving, maar ook zeker met een zeer waardevol en onderscheidend project “InDifferent”.
In het voortgezet onderwijs ontwikkelen de leerlingen zich van ‘brugpieper’ tot bijna volwassene, zeker als ze het vwo of tweetalig onderwijs bij ons volgen en in de regel 6 jaar op onze school verblijven. Deze jaren van 12 tot 16-18 jaar zijn ook cruciaal voor je persoonlijkheidsontwikkeling.
Wie ben jij, hoe voel je je en hoe wil je je laten zien. Vragen die met de bekende sociale druk onder pubers niet altijd gemakkelijk te realiseren zijn. De schoolleiding heeft dan zorg te dragen voor een veilig leer- en leefklimaat. Op de scholen waar ik de afgelopen periode tijdelijk heb gewerkt: Rotterdam, Barendrecht, Spijkenisse en Roermond, zie je dat elke school daar op een integere manier begeleiding aan wil geven. Ook daar wordt een paarse vrijdag gehouden en ook daar zijn er groepjes leerlingen die heel actief zijn. Op het Dorenweerd College gebeurt dat via InDifferent. Een schitterend initiatief van collega Elmar Noteboom, die met veel energie op onze school en ook een aantal andere scholen het mooie doel van inclusie, diversiteit en respect wil stimuleren. Het verdient de volle steun van elke schoolleider.

Neem contact op:

Social Media:
MAIL ME!

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.