Kaboul Vermijs (Hij / hem)

Vader van Wolf en Fela die actief zijn bij InDifferent

"Hoe inspirerend is het om te kijken met andermans ogen? Hoezeer een individu ook uniek is, we hebben meer overeenkomsten dan verschillen. En juist in die verschillen wordt het interessant, omdat je meer ziet, hoort en leert als je je in de ander verplaatst.
Wat mij inspireert aan InDifferent is dat zij uitgaan vanuit de kracht en authenticiteit van de jongeren zelf. Ruimte scheppen voor het kunnen worden wie je bent. In veiligheid en openheid zie je jezelf in de ander en verandert kwetsbaarheid in kracht. De kracht van de ontmoeting, de kracht van de verbinding, de kracht van de toekomst."

Saskia Kettelerij (Zij / haar)

Moeder van Djarah die actief is bij InDifferent

"Wat ik belangrijk vind voor mijn kinderen, is dat ze mogen zijn wie ze zijn en dat er ruimte is om van alles over jezelf en de ander te ontdekken. Ik geloof dat het onze taak is als volwassenen om ze daarbij een ontdekkingsplek te geven. Een gevoel van vertrouwen dat je mag vinden wat je vindt, en een ander dat ook gunnen. Indifferent maakt die ruimte fysiek op scholen en dat is precies wat veel jongeren nodig hebben. Alle deelnemers bewijzen zo dat echt contact de sleutel is en dat er dan veel meer overeenkomt onderling dan misschien van te voren gedacht. Super krachtig en super simpel. De jeugd zien schitteren is in welke vorm dan ook toch geweldig om te zien.
Indifferent is not different, but makes the difference!"

Margien Sybesma (Zij / haar)

Moeder van Floris die actief is bij InDifferent

"In deze tijden van polarisatie is aandacht voor verbinding belangrijker dan ooit. En daarom steun ik InDifferent. Een beweging die staat voor verbinding, ongeacht je ras, geslacht, seksuele voorkeur, persoonlijkheid. Een geweldig initiatief dat Elmar Noteboom is gestart op de school van mijn zoon, Het Dorenweerd College. En dat inmiddels gestaag aan het uitwaaieren is naar andere scholen. Ik ben trots dat mijn zoon op zijn school daar zijn bijdragen aan levert. Een inclusieve samenleving is een samenleving in verbinding en dat is een maatschappij waar ik graag deel van uitmaak. Daarom hoop ik dat InDifferent een begrip wordt op alle scholen in heel Nederland."

Monet Bearda Bakker (Zij / haar)

Moeder van Alida  die actief is bij InDifferent

"Respect voor diversiteit ontwikkelen, stimuleren en blijven voeden is geen keuze, maar noodzaak. Niet alleen voor mensen die zichtbaar anders zijn, maar voor iedereen. Het geeft leven aan een samenleving. Contact met elkaar leert ons een samenleving beter te begrijpen. Door vervolgens bewust te zijn van onze gevoelens en gedachten ten opzichte van een ander en een basishouding van gelijkwaardigheid te stimuleren creëert een basis van respect voor diversiteit. Het bevorderen van respect en gelijkwaardigheid, moet vanaf de prille jeugd permanent gevoed worden, zonder daarmee de diversiteit uit het oog te verliezen. Met elkaar voor elkaar is belangrijk juist in deze tijd. Je inzetten voor het belang van een ander. Leren dat je niet alleen voor jezelf leeft. Ik vind het belangrijk dat mijn kind leert, dat het goed is je in te zetten voor onze samenleving en zie daardoor ook een sociaal en lief kind. Ik denk dat het goed is, dit nu al te leren. Ze zal daar later veel profijt van hebben, jong geleerd is oud gedaan. Het gaat niet alleen om acceptatie en het opbrengen van respect voor een ander, maar ook de daadwerkelijke inzet voor verbetering en het nastreven met het uiteindelijke doel van gelijkwaardigheid, wie of waar je ook bent. Het zien dat mijn kind daar voldoening uithaalt, maakt mij een trotse ouder."

Geïnteresseerd geraakt of heb je vragen? 
Laat van je horen!