Roman Meutstege

Zij / haar
Antropoloog & Beleidsadviseur

It is not our differences that divide us. It is our inability to recognize, accept, and celebrate those differences.“ Het is deze quote van Amerikaanse schrijver Audre Lorde die mij al sinds mijn studie culturele antropologie inspireert. We verschillen allemaal van elkaar, op zoveel verschillende manieren. We ervaren (bijna) allemaal privileges en achterstelling om wie we zijn in een wereld waar er een mythische norm geldt, zoals Audre Lorde het zegt. Ik geloof dat we alleen in verbondenheid met elkaar, door elkaar en onszelf te vieren, te accepteren en echt te zien, kunnen bouwen aan een inclusieve samenleving.

Dit is wat InDifferent op een kleine maar krachtige manier op scholen doet. Het samenbrengen van jongeren die allemaal te maken hebben met een unieke combinaties van privileges en achterstellingen. Om juist die diversiteit met elkaar te laten zien en te vieren. En om samen, op basis van respect en inclusie, een community te bouwen. Iets wat zeker op die leeftijd essentieel is, iets dat ik als jong zwart lesbisch meisje heel graag op mijn school had gehad.

Ik geloof in waar InDifferent voor staat en hoe krachtig en duurzaam het effect is op alle jeugdige en minder jeugdige levens die het raakt. Het is daarom dat ik mij heel graag wil inzetten voor InDifferent. En ik mij vereerd voel dat ik me sinds 1 april 2022, no joke, bestuurslid van InDifferent mag noemen. Om samen met Elmar en het hele team te zorgen dat nog meer mensen geraakt worden door InDifferent.

Neem contact op:

MAIL ME!

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.