Ruud van Hoften

Hij / hem
Docent Aardrijkskunde bij OBC Huissen

Met veel plezier geef ik les op het Over Betuwe College in Huissen. Binnen mijn jeugd heb ik het altijd als prettig ervaren om te kunnen zijn wie je wilde zijn. De laatste jaren merk ik dat dit minder vanzelfsprekend is. Door de komst van sociale media, die ons socialer zou moeten maken, merk ik dat leerlingen geneigd zijn minder sociaal te denken en doen. De bubbel waarin we leven wordt steeds zichtbaarder.

Mede door de  inzet van InDifferent merk ik dat we deze bubbel kunnen doorbreken en het gesprek met de leerlingen kunnen aangaan. Op deze manier maken de leerlingen alsnog kennis met de diversiteit binnen onze samenleving en leren ze deze verschillen waarderen. Op deze manier worden er grenzen verlegd en hun horizon verbreed. 

De activiteiten die worden aangeboden tijdens de mentorlessen zijn daarnaast goed bruikbaar voor mentoren die het lastig vinden om deze thema’s bespreekbaar te maken binnen de les. Hierdoor krijgt elke leerling een goed aanbod als het gaat om inclusie. De programma’s sluiten daarnaast uitstekend aan bij de belevingswereld van de doelgroep.

Ik heb er enorm veel vertrouwen in dat we mede door deze inzet een school kunnen creëren waarbij er ruimte is voor verschillen en inclusie.

Neem contact op:

Website:
Social Media:
MAIL ME!

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.