Suus Noij

Zij / haar
Student aan Fontys Hogeschool Eindhoven

Op mijn ideale school heerst een veilig klimaat waar iedereen zichzelf mag zijn en kan worden. Bij InDifferent is dit ideaal al bereikt, nu de rest van de school nog.

Toen ik twee jaar geleden in de bus zat, onderweg naar mijn sollicitatiegesprek bij het Dorenweerd College, zat ik naast een meisje van ongeveer 19 jaar. Ik vroeg of ze wist bij welke halte ik eruit moest. Ze antwoordde dat ik er voorlopig nog niet was en we raakten aan de praat. Ik vertelde dat ik ging solliciteren bij het Dorenweerd College en ze zei dat ik haar alles mocht vragen, want ze zat tot vorig jaar op deze geweldige school.
Ik stelde haar een simpele vraag: waarom zou ik op het Dorenweerd College willen werken? Ze antwoordde dat het een school is waar ze zich gezien voelde, dat leraren begaan waren met haar leven en dat dit voor haar als puber erg belangrijk was.
Zelf heb ik hier heb ik op veel scholen naar gestreefd, maar ik heb dit nooit voor elkaar gekregen, dus ik vroeg waardoor dit prettige klimaat gekomen was. Ze zei: door InDifferent natuurlijk!
Inmiddels werk ik er alweer twee jaar en heb ik met eigen ogen gezien wat InDifferent jongeren brengt. Het verbaast mij iedere keer weer wat deze leerlingen in de school met en voor elkaar kunnen bereiken, onder leiding van Elmar en zijn team. Ik ben trots om deel uit te mogen maken van dit prachtige team en ik hoop dat de huidige leerlingen op het Dorenweerd College met een net zo'n zelfverzekerd gevoel de school verlaten als het meisje uit de bus.

Neem contact op:

Email:
Social Media:
MAIL ME!

InDifferent is een organisatie die vindt dat elke school een inspirerende en veilige plek moet zijn.