InDifferent Podcast Logo

DE INDIFFERENT PODCAST

InDifferent gaat het gesprek aan met verschillende mensen over de thema’s die voor ons actueel en belangrijk zijn, zoals diversiteit, inclusie en respect.  Een team van jongeren maakt deze podcast helemaal zelf. Zij krijgen de vrijheid om op eigen wijze deze podcast vorm te geven. 
Vind je het leuk om mee te helpen met het maken van de podcasts? Stuur ons een berichtje!

Bekijk de podcast

Ontmoet de jongerenraad

9 september 2021
Nieuw schooljaar, nieuwe mensen!
Alida en Brent interviewen de nieuwe leden van onze jongerenraad 2021 – 2022. Ontdek wie zich achter de schermen bezighoudt met het programma van InDifferent en wat hen beweegt om zich voor InDifferent in te zetten. 

Bekijk de podcast

Tweede kamer verkiezingen

8 maart 2021
De Tweede Kamerverkiezingen zijn gisteravond geweest. Een grote winst voor D66 als tweede grootste partij. Op één van de InDifferent scholen werd D66 het grootst. Vandaar dat InDifferent in gesprek ging met twee D66 prominenten. Alida en Niek spraken Alexander Pechtold. Hij is oud-fractievoorzitter en oud-lijsttrekker van D66.

InDifferent_Podcast_004
Belijk de podcast

Tweede kamer verkiezingen

15 maart 2021
De Tweede kamer verkiezingen van 2021 zijn deze week en daarom gaat Brent van InDifferent in gesprek met twee bekende politici. Vandaag is dat Salima Belhaj, Tweede Kamerlid en Kandidaat-Kamerlid nr. 6.

InDifferent_Podcast_003
Bekijk de podcast

Paarse vrijdag

8 december 2020
Voor Paarse Vrijdag van dit jaar zijn twee podcasts opgenomen, eentje door de jongeren van InDifferent en eentje door Elmar. Dit is de podcast waarin Elmar met 6 jonge mensen praat die zich identificeren als LGBTQ+. Ze vertellen openhartig over hun eigen ervaringen rondom hun seksualiteit.

Bekijk de podcast

Paarse vrijdag

11 december 2020
Onze tweede podcast gaat online op Paarse Vrijdag. Het thema is dan ook LGBTQ+. In deze aflevering gaan Alida en Brent in gesprek met de burgemeester van gemeente Renkum Agnes Schaap en Niek gaat in debat met Mees en Silke over ‘homo’ als scheldwoord. 

Bekijk de podcast

Respect

8 november 2020
Dit was de week van Respect en InDifferent vindt respect een basisvoorwaarde voor een goed functionerende samenleving. Daarom ging Elmar met de twee leerlingen Alida en Niek hierover in gesprek met niemand minder dan de burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch. Het werd een heel mooi gesprek, waarin de burgemeester veel inspirerende boodschappen heeft gegeven.