PRIVACY VERKLARING INDIFFERENT

27  september 2020

Jouw privacy is voor stichting InDifferent van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we doen met informatie die we over jou te weten komen. Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact met ons op.

Persoonsgegevens
Bij het meedoen aan activiteiten van Indifferent krijgen wij vaak de volgende informatie over jou: Je naam, je telefoonnummer, je emailadres en soms je geslacht, geboortedatum of IP-adres.

De wet noemt dit “persoonsgegevens” en zegt dat we die alleen mogen gebruiken als we precies uitleggen waarom en met welke reden. Dit lees je hieronder. Wij geven je persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de activiteit die gaat doen via inDifferent of als de wet zegt dat dat moet. Een voorbeeld is dat we bijvoorbeeld bij een vermoeden van diefstal (of iets anders strafbaars) aangifte mogen doen bij de politie.

We bewaren deze informatie zo lang als nodig is. Dat kan zijn totdat de activiteit van InDifferent achter de rug is of langer – als er sprake is van een bijvoorbeeld een financiële transactie. In dat geval moeten wij de eventuele factuur van de transactie zeven jaar bewaren van de Belastingdienst. Dat is bij de wet vastgelegd.

Reclame
Wij willen jou graag reclame sturen over onze activiteiten die we organiseren. Dit doen we meestal per e-mail en via social media. Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Elke e- mail bevat een afmeldlink. En via Social Media kun je ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken.

Contactformulier, nieuwsbrieven en servicemails.
Met het contactformulier op onze website kun je ons vragen stellen of aanvragen doen. Daarbij moet je bepaalde informatie invullen. Deze bewaren wij tot we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin lees je nieuwtjes, inspiratie, tips en informatie over InDifferent. Deze aanmeldingen kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Je e-mailadres wordt alleen met je toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

Cookies
Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Als je daarna onze website verder gebruikt, nemen wij aan dat je geen bezwaar hebt tegen de cookies. Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige onderdelen van de website werken dan niet goed meer.

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wanneer onze dienst wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage en wijzigen van je gegevens
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Na 7 jaar inactiviteit worden je gegevens automatisch omgezet zodat ze niet meer herleidbaar zijn naar jou als persoon. Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in en het kunnen opvragen van de precieze persoonsgegevens die we van je hebben
  • het laten corrigeren van fouten en het kunnen aanpassen van je persoonsgegevens
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming voor het gebruiken en bewerken van je persoonsgegevens
  • je gegevens anonimiseren of zodanig verwijderen zodat het niet meer herleidbaar is tot jou als persoon.
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik van je persoonsgegevens zoals: – het volgen van je bezoek op onze website (tracking) – het gebruiken van je aankoopgegevens en voorkeuren om je specifieke voorstellingsinformatie te kunnen sturen

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen
Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.