InDifferent Nieuws

Arnhem, 16 juni 2023 

Afgelopen periode is InDifferent op een bijzondere missie gegaan om ons slavernijverleden te verkennen en een inclusieve toekomst te creëren. Op vrijdag 16 juni hebben we een fantastische educatieve dag georganiseerd in het prachtige provinciehuis in Arnhem. Leerlingen van vijf middelbare scholen uit heel Gelderland waren uitgenodigd om deel te nemen aan een groots en creatief evenement.

Voordat de dag begon, hadden de jongeren al een educatieve lesbrief gekregen om hun kennis op te frissen en zich voor te bereiden op een dag vol verdieping rond het thema afschaffing van de slavernij. Onder begeleiding van moderator Lan Lan Zhang namen de jongeren tijdens het evenement deel aan allerlei workshops waar ze hun creativiteit konden uiten in:

  • Fashion – door Mirte Engelhard
  • Film – door Focus Filmtheater
  • Kunst – door Collectief Koppig
  • Kunsttour – door Moigimy Ajeki en Gabrielle de Nijs Bik
  • Muziek – door La Fam
  • Theater – door Nelgina Khensani van Leeuwen
Deze workshops gaven hen de kans om te ontdekken, te leren en dieper inzicht te krijgen in hoe vrijheid een rol speelt in hun eigen leven en hoe ons slavernijverleden nog steeds doorwerkt in het heden.
Met een inclusieve toekomst in gedachten, was het doel van deze workshops bewustwording en dialoog rond de thema’s vrijheid, identiteit, familiegeschiedenis en slavernijverleden.

Daarnaast waren er ook geweldige optredens, zoals een dansvoorstelling van Urban Create, een muziekact van Stef Weeseman en lekkere beats van DJ Maria Dolorez. Dit alles draaide om het kunstwerk ‘Into the deep loving darkness’ van Patricia Kaersenhout. 

 

De onthulling van het kunstwerk diende als startpunt voor een diepgaande verkenning van ons slavernijverleden en de betekenis van vrijheid. Dit evenement was slechts het begin van een groter geheel. Vanaf september 2023 zal InDifferent online educatief materiaal lanceren dat alle scholen in Gelderland kunnen gebruiken. 

Dit waardevolle materiaal zal zich richten op het thema ‘150 jaar vrijheid!?’ en zal een essentiële aanvulling vormen op het huidige curriculum in het voortgezet onderwijs. 
We kijken terug op een zeer geslaagd project, een initiatief van Provincie Gelderland in samenwerking met Cultuur Oost en Erfgoed Gelderland. We kunnen met trots zeggen dat de leerlingen hun kennis over ons slavernijverleden hebben vergroot en een dieper begrip hebben ontwikkeld van de betekenis van vrijheid. De reacties van leerlingen, hun begeleiders, de workshopleiders en opdrachtgevers waren allen heel enthousiast over het verloop van deze mooie dag. 
Samen streven we naar een inclusieve en gelijkwaardige maatschappij, waarin respect en begrip voor elkaar centraal staan.

Arnhem, 22 maart 2023 

In maart organiseerde InDifferent, in opdracht van de Gemeente Arnhem, een inspirerende middag tijdens Arnhem tegen Racisme. Met als doel bewustwording te creëren en de strijd tegen racisme te bevorderen, kwamen jongeren uit Arnhem samen in Rozet voor een creatieve en educatieve bijeenkomst.

De middag bood een gevarieerd programma met workshops en activiteiten, georganiseerd door talentvolle professionals. La Fam verzorgde een energieke muziekworkshop, waar jongeren hun muzikale vaardigheden konden ontdekken en ontplooien. Collectief Koppig leidde een kunstworkshop, waar deelnemers hun creativiteit konden uiten door middel van diverse kunstvormen. Daarnaast vond de InDifferent Podcast plaats, gepresenteerd door Moigimy Ajeki en Bram Wientjes, waarin boeiende discussies werden gevoerd over het onderwerp.

Het evenement werd officieel geopend door Lan Lan Zhang, die als ervaren moderator optrad. Ze begon met een inspirerend interview met Nermina Kundic, wethouder Onderwijs. Zij gaf een inkijk in haar ervaring met het thema. 

Als spectaculaire afsluiting van de dag maakte Jairzinho zijn opwachting met een indrukwekkend optreden. Zijn muziek en boodschap gaven de bijeenkomst een extra speciale en inspirerende dimensie. 
Arnhem tegen racisme bood jongeren een onvergetelijke gelegenheid om hun creativiteit te uiten, te leren en te genieten van inspirerende optredens.
InDifferent, in samenwerking met de Gemeente Arnhem, blijft zich inzetten voor een inclusieve samenleving en het bestrijden van racisme.

Wij willen de Gemeente Arnhem bedanken voor deze opdracht en alle betrokkenen die hebben bijgedragen aan het succes van deze middag. Een speciale dank gaat uit naar de enthousiaste deelnemers. Samen kunnen we een verschil maken!

InDifferent en Rozet kijken met trots terug op het inspirerende en inclusieve festival “Laten We Het Beestje Gewoon Bij De Naam Noemen”. Het evenement, gericht op seksualiteit, gender en taboedoorbrekende gesprekken, vond plaats in het kader van de Gelderse Vrijheidsdagen.

Met een veelzijdig programma dat workshops, voorstellingen, performances, films, gesprekken, vragenuurtjes en podcasts omvatte, creëerde het festival een open en schaamteloze omgeving voor jonge mensen om seksualiteit bespreekbaar te maken. We streefden ernaar om een laagdrempelige, inclusieve en diverse ervaring te bieden voor iedereen die interesse heeft in seks en seksualiteit.

Het publiek genoot van diverse optredens en programma’s, waaronder de prikkelende optredens van onder andere De Grote Kutshow en Nu Mijn Borsten Eraf Zijn Kunnen We Dichter Tegen Elkaar Liggen door Caro Ilias en de verhelderende bijdragen van Seksuologen Met Twee, Jules Christopher, Sarah Sugar, Deborah Seymus – journalist en schrijfster van Vijftig Piemels Later – en een prikkelend korte filmprogramma door Go Short. De DJ-set van Brothers From Another Mother en het optreden van Babs zorgden voor diepgang op de dansvloer.

Met steun van gemeente Arnhem, Rijnbrink en de provincie Gelderland en in samenwerking met de geweldige Rozet konden we dit festival mogelijk maken.
De toegang was gratis en de interesse was overweldigend. We zijn blij met de enthousiaste reacties en kijken uit naar mogelijke toekomstige edities.
Houd onze socials in de gaten voor eventuele updates en bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van “Laten We Het Beestje Gewoon Bij De Naam Noemen”.

 

Arnhem, 2 februari 2023 

Terug in februari, wierpen jonge kunstenaars zich moedig in de challenge #MAKEARTNOW. Een weekend vol bruisende creativiteit, begeleid door 14 gepassioneerde professionals, deed het hele Rozet Arnhem gebouw transformeren tot een levendig kunstwerk. En nu is het moment aangebroken om hun geweldige werk te bewonderen!

Op dinsdag 16 mei, om 19.30 uur, zullen deze jonge talenten vol trots hun creaties tonen tijdens een opwindende tentoonstelling en presentatie op de 3e etage van Rozet centrum.

Dompel jezelf onder in een unieke mix van kunstvormen, waar jongeren zich lieten gaan met tekenen, schilderen, installaties, fotografie, mode, filosofie, spoken word, muziek, theater en video! Wat een waanzinnige explosie van talent en expressie! Het hart van #Wij026 ligt in het krachtige statement dat deze jonge kunstenaars willen maken over de stad die hen inspireert. Wat willen ze aan de wereld vertellen over 026 en waar ze voor staan? Verwacht betoverende werken die emoties opwekken, je aan het denken zetten en je een nieuwe kijk op de wereld geven!

 

 

Deze creatieve reis zou niet mogelijk zijn geweest zonder de begeleiding van onze geweldige makers. Liese Wessels, Yrene van Amstel, Kees Westerveld, Cherise Seedorf, Mirte Engelhard, Fien van Deursen, Lev Avitan, Quinty Ophelia, Tarik van Doorn, Amara van der Elst, Marten Vellema, Gijs Faassen, Joppe Klein en Rahim Goeloe hebben met passie en toewijding deze kunstenaars begeleid en aangemoedigd om hun grenzen te verleggen! 

Maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring! De expositie loopt tot en met 27 mei op de derde verdieping van Rozet. Maar op dinsdag 16 mei tussen 19.30 en 21.30 uur, zullen de jonge kunstenaars je meenemen op een reis vol live optredens en adembenemende uitvoeringen!