SAMEN IN ARNHEM

Door Elmar Noteboom
Op het podium tussen de andere negen sprekers, terwijl de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch het openingswoord hield.

Afgelopen donderdagavond was Samen in Arnhem, een bijeenkomst van 300 Arnhemmers die werken aan diversiteit en inclusie. Ik mocht iets vertellen over InDifferent, het project dat ik met mijn leerlingen heb opgericht om op te komen voor respect, diversiteit en inclusie op het Dorenweerd College.

​Het was een zeer geslaagde avond voor InDifferent, omdat we in een klas heel veel bekendheid in de regio hebben gekregen en omdat ik een boel nieuwe mensen heb leren kennen met wie InDifferent zou kunnen samenwerken. Er waren onder andere drie docenten van het Venster, die geïnteresseerd zijn om ook een InDifferent op hun school op te richten! Daar heb ik dus meteen een afspraak mee gemaakt.

Het was inspirerend om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor dezelfde doelen, van jong tot oud, met uiteenlopende culturele achtergronden, op verschillende manieren en gebieden, zoals laaggeletterdheid, nieuwkomers, plaatsen op de arbeidsmarkt, toegankelijkheid voor gehandicapten, de LGBTQ+ community en veel meer.

Ik ben trots dat ik hier deel van uitmaak!​

Aanbevolen posts