VOOR VOLWASSENEN

VOOR JONGEREN

DE SEKS PODCAST

Bram gaat met sekstrainers Fien en Caro Ilias in gesprek over seks en ze beantwoorden de vragen die in de les niet aan de orde zijn gekomen. 

ZOEKEN NAAR SEKS

Is seks wel zo open als het lijkt te zijn?
In deze podcast wordt de tegenstelling tussen de openheid over seks en de gelijktijdig bestaande normen op dit gebied ontrafeld. Door Fien. 

INDIFFERENT SEKS IN DE KRANT

Eerste Arnhemse seksles op school door inclusieve club: ‘Is het stoer als een jongen met veel meisjes zoent?’ Op GSG Guido kregen jongeren een les over seksualiteit, ontwikkeld in Arnhem zelf, door InDifferent. 

INDIFFERENT SEKS OP TV

Praten over seks. Het is voor veel kinderen een beetje gek, gênant en soms zelfs taboe. Op het GSG Guido in Arnhem geven de trainers van InDifferent sekseducatie. Maar op een andere manier dan we gewend zijn. Naast de openheid en vertrouwelijkheid van het gesprek, is er ook veel aandacht voor alle verschillende vormen van seksuele voorkeuren en geaardheid. meisjes zoent?’ Op GSG Guido kregen jongeren een les over seksualiteit, ontwikkeld in Arnhem zelf, door InDifferent. ,,Ik heb dingen gezegd die ik anders niet verteld had.”

ZONDER BORSTEN

Hoe te leven als openlijk non-binair persoon?

Aantrekkelijkheid lijkt vaak gekoppeld te worden aan hoe mannelijk of vrouwelijk je bent. Caro is hierdoor lang bang geweest dat die moeilijk liefde zou kunnen vinden als non-binair persoon. In deze aflevering vraagt Caro zich af; “Waar komt deze angst vandaan en is deze ook terecht?”

FCK YEAH

Seksuele voorlichting voor iedereen

VOOS

Het sekspositieve platform voor jou

SENSE

Voor al jouw vragen over seks

SOA TEST

In de regio Arnhem

DE KINDERTELEFOON

Als je anoniem wil praten over wat dan ook

RUTGERS

Seksuele gezondheid en rechten voor iedereen

MELD SEKSUELE INTIMIDATIE

Als je seksueel overschrijdend gedrag hebt meegemaakt

JONG & OUT 

Voor alle genders en seksuele oriëntaties

COC Midden Gelderland

De LGBTQIA+ belangenvereniging van Nederland

SEKSUALITEIT

Alle onderwerpen op alfabetische volgorde

SEKSEDUCATIE

Video’s waarin mensen vertellen over hun seksuele ervaring met sekseducatie

WIPSITE

De nieuwe vorm van seksuele voorlichting

CENTRUM SEKSUEEL GEWELD

Professionele hulp voor iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Wil je meer weten over seks? Of wil je op de hoogte blijven van alles wat InDifferent doet? Volg ons dan op Instagram!

HOE VOND JE DE TRAINING?

Vertel het ons anoniem. Als jullie reacties zijn belangrijk voor ons!

OVER DE TRAINERS

Hieronder vind je informatie over de trainers die de sekslessen geven. 

Fien van Deursen (zij/ haar)
Projectleider InDifferent Seks

“Soms denk ik dat ik op de middelbare school mezelf niet genoeg ruimte heb gegeven om te ontdekken wie ik eigenlijk was en wie ik wilde zijn. Ik was veel bezig met erbij horen en niet buiten de boot vallen. Later besefte ik pas hoe vet het is dat we allemaal zo anders zijn. Nu ik mezelf de ruimte heb gegeven om te ontdekken wie ik ben en wat ik wil, ervaar ik hoe bevrijdend het is om er niet bij te horen. Hoe eng ik dat soms ook vind. Ik zet mij in om normen te ontrafelen, te bespreken, te onderzoeken en daarmee hopelijk te doorbreken, totdat er geen boot meer is om buiten te vallen. Ik ben daarin vooral geïnteresseerd in seks, seksualiteit en gendergelijkheid. Bij InDifferent zet ik mij in om deze thema’s uit de taboesfeer te halen en open en gelijkwaardige gesprekken te kunnen voeren over vaak onbesproken onderwerpen met de jongeren om wie het gaat. Om zo een beginnetje te maken met die normen (en die boot) afbreken.”

Gijs Faassen (hij/hem)
Projectleider Act

Als jongere heb ik me vaak anders gevoeld dan de rest. Dat vond ik verschrikkelijk en deed m’n best te verbloemen wie ik eigenlijk was. Nu, een aantal jaar later, realiseer ik me hoe vet het is dat iedereen anders is. Ik strijd voor genot vinden in anders zijn, graag met een community, altijd via kunst. Hoe fijn zou het zijn als er een plek is voor iedere jongere waar die zich gezien, zichzelf en veilig kan voelen. Waar anders dan bij InDifferent! Als projectleider Act organiseer ik binnen InDifferent alles op het gebied van theater. Denk aan voorstelling zien, nagesprekken verzorgen, randprogrammering ontwikkelen en alle andere dingen die we willen doen!”

Joppe Klein (hij/hem)
Vormgever en trainer InDifferent Seks

Ik studeer in Arnhem aan de acteursopleiding op de toneelschool en ben met alle mensen daar veel bezig met de wereld om ons heen, en hoe we ons daartoe zouden moeten verhouden. De open sfeer die bij ons op school heerst deed me beseffen dat ik me daar pas vrij genoeg voelde om me te uiten zoals ik dat het liefst doe. Bij Indifferent zie ik dat er heel veel dappere en vrije jonge mensen zijn die zich al op hun eigen manier weten te verhouden tot anderen en de wereld om hun heen. Het doet me goed daar dichtbij te kunnen staan en met mensen te praten over hoe je dat hele “jezelf zijn” nou aanpakt.”

 

Loïs Lint (zij/haar)
Trainer InDifferent Seks
Theaterdocent en -maker, pedagogisch medewerker

Als theatermaker, als docent, als mens, ben ik altijd bezig met vragen stellen. Als ik iets denk te weten stel ik stel ik vervolgens de vraag: ‘Is dat wel echt zo?’ of  ‘Hoe kan ik de ander ontmoeten zonder vooroordelen of normen en waarden op diegene te projecteren?’ Door veel te reizen ben ik anders naar de kaders gaan kijken van waaruit ik ben opgegroeid: thuis, op school, op werk. Ik dacht vrij te zijn, maar betrap mij er steeds op vol overtuigingen te zitten die mij beperken en gevangen houden. Overtuigingen over hoe ik moet zijn, hoe de ander moet zijn of hoe de wereld moet zijn. Telkens als ik deze overtuigingen en ideeën loslaat ontstaat er zoveel ruimte. Ruimte om de ander echt te ontmoeten. Dat gun ik iedereen! 
Seksualiteit is een thema dat mij bezighoudt omdat er rondom dit thema nog veel (collectieve) overtuigingen heersen. Ik ben verheugd om dit bij InDifferent te gaan onderzoeken en hierover in gesprek te gaan.”

Caro Ilias de Feijter (die/hen)
Trainer InDifferent Seks
Theaterdocent en -maker

Mijn naam is Caro Ilias (die/hen) en ik ben sekstrainer bij indifferent omdat ik het belangrijk vind dat seksuele voorlichting over verschillende mensen en verschillende vormen van seks gaat. 
Zelf ben ik non-binair en ben ik naar de week waarop mijn middelbare school seksuele voorlichting gaf niet komen opdagen. Ik dacht ‘Dat gaat toch niet over mij en dan ga ik de hele tijd als meisje aangesproken worden en dat wil ik niet.’. Terwijl ik best graag meer had willen leren over hoe je erachter komt wat je leuk vind, hoe je je grenzen aan geeft of dat sex voor iedereen anders is maar tegelijk over iedereen (ook mensen die asexueel of aromantisch zijn) gaat! Omdat we allemaal lichamen hebben, allemaal connecties aangaan en allemaal het leuk willen hebben met elkaar. Verder vind ik sex, gender en sexualiteit mega interessant en leuk en ben ik heb ik enorm veel zin om daarover met elkaar in gesprek te gaan.”

Lotte Wandel (zij/haar) 
Trainer InDifferent Seks
Theaterdocent, Coördinator & Artiest 

“Mijn naam is Lotte en ik kom uit Arnhem. Al zo lang als ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in het thema seksualiteit. Ik heb er eindeloos veel over gelezen, podcasts geluisterd, maar vooral heel veel gesprekken over gevoerd. Omdat mensen vaak heel open naar me zijn heb ik het gehad over de leuke kanten van seks, maar ook over onzekerheden en nare ervaringen. Ik realiseerde me hoeveel kennis er eigenlijk ontbreekt en hoe veel verschil het kan maken wanneer je dingen wel weet. Maar seksuele voorlichting is nog vaak saai en gaat vooral over anticonceptie en soa’s. Met InDifferent hoop ik daarom dat we interessante en nieuwe dingen bespreken en vooral – dat het leuk is om hier met elkaar over in gesprek te gaan!”

Sjoerd Wiersma (hij/hem)
Trainer InDifferent Seks
Ambulant hulpverlener, eigenaar SJD Zorgverlening en SJ coffeemakers

“Tijdens mijn werkzaamheden bij Zorgbelang Inclusief en het JongerenNetwerk heb ik kennis mogen maken met Elmar en InDifferent. Vanaf het begin af aan was ik gigantisch onder de indruk van de jongeren die betrokken zijn, de passie die bij InDifferent is en de toffe projecten en activiteiten die zij opzetten. Toen Elmar mij vroeg of ik in zijn bestuur wilde plaatsnemen sprong ik bijna door het plafond van enthousiasme. Vanuit mijn werkzaamheden in de (jeugd)hulpverlening ben ik altijd bezig geweest met inclusiviteit. Voor mij staat voorop dat iedereen mee kan doen, zichzelf kan zijn en erbij hoort ongeacht wie je bent. Tijdens de projecten die ik in en om Arnhem heb uitgevoerd met jongeren en jongvolwassenen is elke keer opnieuw naar voren gekomen dat zij problemen ervaren met uitsluiting, discriminatie, er niet bij horen, taboes en stigma’s. De manier waarop InDifferent samen met de jongeren structureel bijdraagt aan het veranderen en verbeteren van de samenleving door met thema’s als seksualiteit, etniciteit en welzijn aan de slag te gaan zijn the way to go om de problemen die jongeren ervaren op te lossen!”

Catoo Post (zij/haar)
Trainer InDifferent Seks
Theaterstudent Artez

Mijn hele leven ben ik al bezig met de vraag “in welk hokje mag ik mezelf plaatsen?”. Of “bij welke groep hoor ik?” Door mezelf deze vragen zo vaak te stellen, begon ik mij te gedragen naar groepen waar ik graag bij zou willen horen. Ik raakte hierdoor mijn authenticiteit kwijt. Ik studeer nu twee jaar op de Toneelschool en hier werd juist die authenticiteit enorm gestimuleerd! InDifferent is een community waar dit ook wordt gestimuleerd en hier wil ik dan ook erg graag aan bijdragen. Want op jongere leeftijd jezelf kunnen zijn is iets wat ik iedereen gun.”