Deze pagina is voor docenten van deelnemende scholen en geeft extra achtergrondinformatie over ons programma. Het reguliere programma vind je op de pagina activiteiten. Houd deze pagina in de gaten want we posten regelmatig updates. 

Beste docenten,

Even voorstellen: ik ben Carma en doe de achter-de-schermen-taken bij InDifferent. Bas, ik heb jou al ontmoet tijdens ons bezoek aan het Raayland College en ga je vast nog vaker ontmoeten. Ik zag dat jullie beide naar de kick-off van InDifferent komen op 24 september. Leuk! We zijn druk bezig om daar iets heel moois van te maken. Zin in!

Deze mail kunnen jullie beschouwen als een opstart-mail. Ik ga even uitleggen hoe de komende periode van InDifferent eruit ziet, wat er op het programma staat en wat wij voor jullie daarin kunnen betekenen. En ik zou ook wat info van jullie willen hebben maar dat zie je vanzelf.

Naam en e-mailadressen van InDifferent docenten

Om te beginnen zou ik graag de namen en e-mailadressen willen hebben van de persoon/personen (mentoren/docenten/aanspreekpunten) die zich gaan bezighouden met InDifferent. Dan kan ik een Raayland groep aanmaken zodat ik weet dat de juiste personen de juiste informatie krijgen. Dat mag 1 persoon zijn die de info dan intern weer doorsluist, maar dat mogen ook meerdere personen zijn. Dat is aan jullie.

Start van het schooljaar

Volgende week starten de meeste scholen in het zuiden weer en daarmee is heel Nederland weer aan de slag. Ook InDifferent begint dan met het jaarprogramma, echter niet in de eerste week. Het eerste grote evenement is de Week tegen Pesten en die begint 27 september. Daarover hieronder meer. Voordat we daar mee beginnen zouden we het prettig vinden om InDifferent al wel te introduceren bij ouders, docenten en andere medewerkers van de ‘InDifferent’ scholen zodat het duidelijk is dat komend schooljaar gewerkt gaat worden aan de thema’s inclusie/diversiteit en respect. Dat zou kunnen via een tekst in de nieuwsbrief, via een vermelding op jullie site en/of via een aparte mailing naar ouders.

Uiteraard zijn we bereid om daar teksten voor aan te leveren maar willen jullie daar niet ongevraagd mee opzadelen. Mijn vraag aan jullie is of jullie dat wenselijk vinden als we jullie daar mee kunnen ondersteunen/ontlasten? Het gaat dus om:

 • Informatie voor op de website
 • Informatie nieuwsbrief
 • Mailing naar ouders
 • anders….vul maar in!

Laat het me weten, dan gaan we daar zsm mee aan de slag!

Week tegen Pesten

In de Week tegen Pesten gaan we er vol tegenaan 🙂 Even een opsomming wat er dan staat te gebeuren:

 • Kick off van de Campagne ‘Ik discrimineer niet. En jij?” Deze wordt op 24 september gepresenteerd tijdens de kck-off en zal (hopelijk) ook opgepikt worden door de media
 • Posters die aansluiten bij de campagne op alle scholen (sturen we een week van tevoren naar jullie toe)
 • Podcast van onze podcast-crew (leerlingen) waarin ze gaan praten met leerlingen die gepest zijn, gepest worden of gepest hebben. Oproep hiervoor komt via de Instagram (maar als jullie nog leerlingen kennen die daar aan mee zouden willen werken, laat het ons weten!)
 • Lespakket voor met name de onderbouw en die ook weer aansluit bij de campagne geschikt voor een mentorles
 • Hierin zit ook een uitnodiging om deel te nemen aan de PestTest (die ook weer aansluit bij de campagne)
 • Aan het eind van de week is er het InDifferent Café (in Arnhem maar jullie leerlingen zijn van harte uitgenodigd om te komen!)
 • Bezoek aan de scholen (ja ook aan jullie) om met het ‘Ik discrimineer niet. En Jij’ – campagneteam een fotoshoot op jullie school te houden. De leerlingen hebben dan de posters al gezien, weten dat het de week tegen pesten is en worden op die middag uitgenodigd om zelf ook een statement te maken en zich aan te sluiten bij de actie. Zie hieronder.

Campagne ‘Ik discrimineer niet. En jij?

Op dit moment zijn we bezig met het vormgeven van de campagne ‘Ik discrimineer niet. En jij?’  Een on- en offline campagne voor leerlingen op diverse scholen om het schooljaar goed te beginnen. We roepen met deze campagne leerlingen om mee te doen en om te pleiten voor pest- en discriminatievrije scholen in Nederland. We doen dat via posters en filmpjes en komen op school langs voor een fotoshoot. In het filmpje gaan twee Spoken Word artiesten in op dit thema en komen 6 jongeren voorbij die de campagne dragen. 

Afspraak maken voor bezoek aan Raayland College

Het lijkt ons heel leuk om de fotoshoot op jullie school te combineren met een verdere kennismaking van InDifferent met docenten/medewerkers/leerlingen. Het zal dus een middagvullend programma zijn. Wat vinden jullie daarvan?

Wij zouden op woensdag 29, donderdag 30 of vrijdag 1 oktober met het hele circus kunnen komen. Laten jullie even weten wat jullie daarvan vinden?

De rest van het jaar

Na de hopelijk succesvolle Week tegen Pesten gaan we ons opmaken voor de rest van het jaar, want stilzitten komt niet ons vocubaliar voor. Op onze website staat het gehele jaarprogramma en hier kun je altijd alles terug vinden. Natuurlijk zullen we bij alle activiteiten tijdig een reminder en/of  meer informatie sturen zodat jullie ook aan de slag kunnen en weten wat er gaat gebeuren. We sturen trouwens ook nog een (of meerdere) posters op met daarop het jaarprogramma. Die kunnen jullie ophangen op school, als jullie dat willen. 

Docentenpagina

Naast het overzicht van het jaarprogramma komt er ook nog een aparte docentenpagina op de website. Daar wordt volgende week verder aan gesleuteld. Wanneer deze klaar is, geef ik jullie een seintje! 

Vragen?

Vragen mag en kan altijd. We zijn er voor jullie en dat doen we met veel plezier. Het zou fijn zijn als jullie de algemene vragen naar hallo@indifferent.nl kunnen sturen. Dan pik ik het op en geef dan zo snel mogelijk antwoord. Als jullie specifieke vragen hebben voor Elmar hebben dan kun je natuurlijk zijn eigen e-mailadres gebruiken (elmar@indifferent.nl). Wij werken beiden voor InDifferent op de woensdag-donderdag-vrijdag.

Dat was het voor nu. We hebben erg veel zin om dit mooie avontuur met jullie aan te gaan. Nogmaals, zijn er vragen en/of opmerkingen…laat het weten!

Vriendelijke groet en tot de 24e!

Carma Schaafsma