Kunst kan een krachtig middel zijn om jongeren te inspireren, nieuwe ideeën op te doen en actuele onderwerpen bespreekbaar te maken. Theater en dans bereiken dit door verhalen te vertellen, empathie te bevorderen, discussies aan te wakkeren, creativiteit te bevorderen en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

InDifferent biedt twee schoolvoorstellingen aan om actuele onderwerpen bespreekbaar te maken en jongeren aan te moedigen om hun eigen mening te vormen. Jongeren kunnen worden geïnspireerd en gemotiveerd om nieuwe ideeën te ontdekken, actuele onderwerpen te bespreken en zich te ontwikkelen als creatieve en empathische individuen.

Hieronder vind je beknopte informatie over de interactieve dansvoorstelling Oud Nieuws en de muzikale theatervoorstelling De grote kutshow.

Dat mannen en vrouwen anders worden behandeld, is oud nieuws. Zijn mannen en vrouwen werkelijk anders? Of worden ze door die behandeling anders? En doordat ‘anders zijn’ weer anders behandeld? Maar waarom denken we überhaupt in deze twee categorieën?

Deze wereld plaatst veel verwachtingen op iedereen en blijkbaar heeft dat ook te maken met welk geslachtsdeel er tussen je benen bungelt of niet. Als het ding niet bungelt, doe je een jurkje aan. En als het ding wel bungelt doe je alles, behalve een jurkje aan.
De interactieve dansproductie oud nieuws legt de normen en constructen bloot die worden gekoppeld aan gender. Iedereen heeft uiteindelijk met die normen en constructen te maken, maar op welke manieren?

Speelduur: 60 minuten inclusief nagesprek
Voor een trailer van de voorstelling klik je hier:

Een educatieve en muzikale voorstelling met vernieuwende seksuele voorlichting voor jong én oud!! De welbekende horrorverhalen over zwangerschap, chlamydia en GOD FORBID genitale wratten, maken in deze voorstelling eindelijk eens plaats voor… PLEZIER!

Via de persoonlijke ervaringen van de actrices banen we ons een weg door het oerwoud van seks. Taboes en mythes worden verwoest door ENORME vulva’s die hardop en schaamteloos spreken over schaamhaar, ongemakkelijke seks ervaringen, vulva-selfies, masturbatie, Netflix &… gewoon de film afkijken, en nog zoveel meer. Er wordt een nieuwe wereld gecreëerd waarin je mag verdwalen, alles kan bestaan en eerlijk communiceren het nieuwe neuken is.

Speelduur: 60 minuten exclusief optioneel nagesprek
Deze voorstelling komt in de klas spelen. 

Geïnteresseerd geraakt of heb je vragen? 
Vraag vrijblijvend onze informatiefolder aan