VERLEDEN

In 2017 is op het Dorenweerd College op initiatief van leerlingen en onder leiding van tekendocent Elmar Noteboom een community ontstaan die zich InDifferent heeft genoemd. Zij vonden dat de school niet inclusief was, dat veel leerlingen buitengesloten werden omdat ze ‘anders’ zijn dan de norm. Ze besloten hier iets aan te doen en organiseerden acties en activiteiten om belangrijke onderwerpen bespreekbaar te maken en het bewustzijn op school te vergroten. Dit sloeg aan en binnen een jaar bestond de community uit meer dan honderd leerlingen en was InDifferent uitgegroeid tot een integraal onderdeel van de school. Leerlingen, docenten, ouders en de schoolleiding merkten dat de cultuur op school positief was veranderd.

HEDEN

InDifferent begon ook op andere scholen te ontstaan en besloot een stichting te worden. Momenteel werkt InDifferent samen met vijf verschillende scholen in de regio Arnhem. We hebben een uitgebreid netwerk van culturele instellingen en zelfstandig ondernemers in Arnhem met wie we een uitgebreid activiteitenprogramma aanbieden. De gemeente Arnhem heeft in 2020 een motie aangenomen die onze werkzaamheden en doelen ondersteunt. Elmar Noteboom is benoemd tot Arnhemse Held van 2020 vanwege zijn werk voor InDifferent. We staan klaar om op alle scholen van Arnhem van start te gaan.

TOEKOMST

Een van onze doelen is dat InDifferent integraal onderdeel is van elke school in Nederland. Onze focus ligt hierbij in de eerste instantie op het voortgezet onderwijs maar zal later worden uitgebreid naar zowel het primair onderwijs als vervolgonderwijs.